сряда, 27 април 2022 г.

Малкия Рамбо, пренесъл бидона с убитата брокерка Бахлова за 10 лв., разказа за ужаса

  

Клошар, известен с прозвището Малкия Рамбо, e замесен като помагач в покушението на брокерката от Бургас Теодора Бахлова, съобщава Флагман.бг.

32-годишният Стефан Златев води скитнически живот с група несретници около пазара „Крансодар“. Той е пренесъл бидона с разложеното тяло на 47-годишната жена до микробус. С него е транспортирана тя от ул.“Константин Фотинов“ 1 – лобното ѝ място,  до зеленчуковия магазин на ул.“Сливница“28 , където останките са изхвърлени на части в градската канализация, а едрите кости - заровени на плитко в гробищата.

Това показват детайли от разследването срещу убиеца Станимир Рагевски. Те са част от обвинението срещу бизнесмена, което предстои да бъде внесено в Окръжен съд-Бургас. Очаква се процесът да започне през месец май.

Днес преносвачът Малкия Рамбо бе до рибните магазини на пазара. Той каза, че чува за първи път името Станимир Рагевски. За него той е „едрият мъж, който караше микробуса“.

„Познавам Дидо (готвачът Деян Дичев, който вече е осъден на първа инстанция за укриването на пистолета на Рагевски, с който са застреляни Бяхлова и по-късно Юмер Мехмед и за укривателството на тленните останки им останки. Юмер бе екзекутиран няколко месеца по-късно по аналогичен начин, но в друг имот на убиеца Рагевски - в жк "Зорница") от много време. Когато пазаруваше риба за ресторанта си, ме викаше да му нося торбите, даваше лев или два. Един ден дойде на пазара и ме извика да свърша една работа.

Влязохме в буса, шофьор беше едър мъж, не го познавам. Аз бях отзад. Взехме бидон от блока до Пристанището (на ул."К.Фотинов"1) и го закарахме до кооперацията на Дидо (има предвид квартирата му над зеленчуковния магазин на ул."Сливница"28).

После дебелият човек ми даде 10 лева и ме изгони. Купих с тях един пакет цигари и голяма бутилка бира“, обясни Стефан. Същото разказал и на разследващите полицаи. Затова ще бъде разпитан в съда само като свидетел. Не усещал никаква миризма от бидона, защото бил пиян.

От събраното в досъдебното производство става ясно, че бидонът, в който е напъхана Бахлова, е само един. Не е рязана на части, както е при Юмер Мехмед. След убийството ѝ Рагевски я хванал за краката ѝ я натикал с главата надолу, тялото се е разлагало няколко месеца - от 29 октомври 2020 г. докъм края на февруари 2021 г.,в алкален хидроксид и вода, което представлява разреден разтвор на натриева основа. Съдът е бил затворен с черен капак, а след като Рагевски и Дичев прогонили клошаря, вкарали „пратката“ в затворения временно зеленчуков магазин.

Тленните останки на Теодора Бахлова стоели в магазина на партера на блока до пролетта. Температурите започнали да се покачват и действали катализиращо на химическата реакция в бидона. Затова живеещият наблизо Рагевски често отключвал магазина и с канче "припенвал" пластмасовия съд. Даже споделял на Дичев, че съдържанието вече е станало на пяна и е време да се отърве от него окончателно.

На няколко пъти и самият Дичев изливал в дъждовните шахти пред блока загребаното с канче. По-късно, през септември м.г. оттам с помпа ченгетата методично ще вадят зъби, малки частици от челюст, даже и курушума. По-едрите неразложени части от тазобедрена кост и ръка Дичев заровил по разпореждане на шефа в храсталаците между гробовете в кв.12 в Гробищния парк на Бургас.

Рагевски е екзекутирал Теодора Бахлова с един изстрел с незаконен пистолет „Макаров“, калибър 9х18. Застрелял я в гръб, в тилната област, докато седяла на дивана в хола му, а след това, докато все още е топла започнал да сваля бижутата ѝ. Първо два пръстена, единият масивен и с форма на правоъгълник. Другият по-малък, и двата от бяло злато.

От ушите ѝ внимателно разкопчал ултраскъпите обици „Булгари“, с форма на кръгове. Преминал към шията ѝ, плувнала в кръв, за да свали платинения медальон „Булгари“, с форма на голям кръг. От китките смъкнал две масивни гривни от същата марка, едната със скъпоценни камъни, а другата с инкрустации на квадрати.

Близкият приятел и бизнеспартньор, на когото тя е разчитала в тежкия период от живота ѝ да помогне с пари, най-безжалостно скътал накитите за десетки хиляди левове в найлонов плик и ги предал на Деян Дичев, който от своя страна ги почистил и положил в кадифена кесия за бижута, скрил ги в отдушника на ресторанта си в ДНА. Там ченгетата намериха пистолета, боеприпаси, нелегалните телефони на Рагевски и пакетче марихуана. Всичко старателно почистено и без следа от пръсти на Рагевски.

До този момент обвинението срещу серийния убиец се крепи върху показанията на готвача и намерените веществени доказателства с негова помощ.

Новините от днес и със задна дата