петък, 25 март 2022 г.

Владислав Горанов за ареста: Тъжна история, договорка между Гешев и властта

  

За нищо не ни разпитваха в ареста. Една тъжна история, която според мен е договорка между действащия главен прокурор и сегашното управление. Тези хора, които преди година ни упрекваха в различни неща, успяха с един лековат ход да заличат всякакъв устрем за върховенство на правото. Това каза бившият финансов министър Владислав Горанов в предаването "Панорама" по БНТ.

"И ако за хора като г-н Лорер (б.р.-също гост в предаването), които нямат достатъчно политически опит, голямата драма няма, то такава настъпва за хора като Христо Иванов, Корнелия Нинова и всякакви други хора, които говорят за върховенство на правото. От 17 март насам те нямат право да произнесат нито една дума за това", обяви Горанов.

"Всеки има право на своя защитна теза на човек, който чувства у себе си вина за определени процеси и това, което наблюдаваме в последните 2 години не даде основания нито за спешност, нито за неотложност за авантюристичните действия, които предприеха хора от сегашното управление. Моят протест не е срещу Петков, Лорер, а да започна разговора от там как се допусна тази авантюра в нашата политика.

30 години ги зачеркнахме в един ден, в който партиите изведнъж се предадоха на улицата. Те допуснаха хора без особен житейски опит, без особено зачитане на правилата в тази държава. Според мен Петков върна жеста на Гешев за това, че главният прокурор не го преследва за документа с невярно съдържание", добави той.

Очаквайте подробности.

Новините от днес и със задна дата