петък, 25 март 2022 г.

Петков казал на Байдън: Путин влияе в България чрез корупция

  

Премиерът Кирил Петков обобщи какво е обсъждал с американския президент снощи в Брюксел. От пост във Фейсбук става ясно, че министър-председателят е обвинил руския президент Владимир Путин, че влияе на политиката у нас през корупцията. За това се е оплакал той на Джо Байдън.

По време на разговора с Байдън Кирил Петков посочил "Турски поток" като един от примерите за корупция по линия на Русия, като се е оплакал, че сме дали за чужда тръба 3 милиарда наши пари.

"Корупцията е един от инструментите за влияние на Путин в България. Турски (руски) поток е добър пример - корупция, джипове на Аркад, три милиарда от нашите пари, изхарчени за чужда тръба! Това беше част от дискусията ни с президента Байдън тази вечер", разказа Кирил Петков в профила си.

Там продължава да е все така заключена опцията за коментари на потребителите в социалната мрежа.

Министър-председателят участва в съвместната сесия на евролидерите с президента на САЩ Джо Байдън, която се провежда в рамките на редовното заседание на Европейския съвет в Брюксел, съобщиха от Министерския съвет снощи, като разпространиха снимка на Кирил Петков с американския президент от кулоарите на събитието.

Във фокуса на сесията е темата за подкрепата за Украйна и засилването на трансатлантическото сътрудничество в отговор на агресията на Русия.

Междувременно от МС съобщиха, че българският премиер ще бъде домакин на среща на държавните и правителствени ръководители на държави членки на НАТО в Югоизточна Европа на 28 март.

А Байдън дали е обърнал внимание на Кирил Петков, че само преди ден сключи договор с един от най - приближените олигарски на Путин?

Новините от днес и със задна дата