вторник, 29 март 2022 г.

Огнян Минчев: Днес имаме исторически шанс да скъсаме с руско-съветската колониална система, която повече от век души България (видео)

 Огнян Минчев

                                        Огнян Минчев

Имаме историческия шанс, ако в рамките на НАТО заемем позиция в полза на Украйна, ако имаме по-бързо и демонично превъоръжаване на българската армия и ако прекъснем хегемонията на Русия в енергетиката, то ние ще направим първите стъпки срещу тази колониална съветска и руска система, която души България години наред. Това изтъкна в ексклузивно интервю пред Горан Благоев политологът Огнян Минчев.

Според него днес имаме една България, която се снишава, която демонстрира, че има една камара ръждясало съветско оръжие, но отказва да получи от ресурса на НАТО. Правим някакъв свой измислен батальон, без да се знае на какво равнище ще бъде. Заради това снишаване политическият отзвук ще бъде, че все по-малко ще ни взимат на сериозно, и ако утре се окажем в нужда за защита, то тя ще бъде в зависимост от потребността на другите страни от района на сигурност. Ние не можем да кажем на партньорите си - ние заслужаваме помощ, предупреди Минчев. 

Каква е позицията му за действията на президента Радев и премиера Петков?

В примката на БСП ли е попаднало правителството?

Възможно ли е ново служебно правителство да стопира евроатлантическата ни интеграция?

Каква благодарност дължим на Русия, и трябва ли тя с мръсна пропаганда да ни бъде налагана?

Има ли шанс за обединение на десните сили и преформатиране на управляващото мнозинство?

Панацея ли са нови избори за излизане на България от кризата?

 Чуйте и вижте отговорите на политолога през платформата на Faktor.bg и нашите канали във facebook и You Tube./ Източник: Фактор.бг

Новините от днес и със задна дата