петък, 4 февруари 2022 г.

Неофициално от аутопсията на починалата във Враца: Имала е нелекуван рак на белия дроб

  

Рак на белия дроб с излив в гръдната кухина е установила аутопсията на 43-годишната Миглена Сиренярска, която почина на 30 януари в МБАЛ-Враца, а видеозапис на последните й минути шокираха хиляди в социалните мрежи.

Тялото на жената бе ексхумирано по искане на прокуратурата, за да бъде извършена съдебномедицинска експертиза, която да докаже причината за смъртта. Вчера аутопсията бе извършена във Враца, а по неофициална информация недиагностицирано и нелекувано онкологично заболяване е довело до фаталния край за Миглена, съобщиха местните медии "Телевизия Враца" и "Конкурент". 

Според патоанатомите ракът се е развивал поне от две години. Има съмнения, че жената е страдала и от диабет. При аутопсията са взети тъканни проби от органи за допълнителни експертизи. 

Резултатите ще бъдат присъединени към широкообхватната съдебномедицинска експертиза, която трябва да даде отговор и на въпроса дали смъртта на жената има връзка с действия или бездействия на конкретно лице.

Версията, която се разпространи, след като в социалната мрежа беше разпространен видеозаписа от МБАЛ-Враца, че жената е чакала 40 минути за прием, обаче бе опровергана от директора на РЗИ-Враца.

Не е имало 40-минутно чакане пред регистратурата на болницата. Само 6 минути са минали от свалянето на Миглена от семейната кола до приема ѝ в реанимация. Това става ясно от записа на камерите, разположени в коридора, където е и регистратурата на Спешното приемно отделение на МБАЛ "Христо Ботев" - Враца, каза за "Зов нюз" директорът на РЗИ-Враца д-р Орлин Димитров.

По думите му, записите от камерите в реанимация пък показват, че лекарите са се борили близо час за живота на жената.

Новините от днес и със задна дата