сряда, 16 февруари 2022 г.

След три години: Изчезнало дете намерено живо, затворено под стълбище СНИМКА

  

Четиригодишно момиченце, обявено за изчезнало преди почти три години, бе намерено живо в понеделник, затворено под стълбище в дом в Ню Йорк, пише bg-voice.com. 

Малката Пейсли Шълтис бе открита в жилищна сграда в Согъртис, на около 70 км южно от Олбъни, Ню Йорк, след като властите получиха сведения за местонахождението ѝ, съобщи полицейското управление на Согъртис.

Цял час е отнело на полицията претърсването на къщата, докато открият самоделно направено помещение под стълбището, водещо към мазето. В него се намирало детето.

Детектив Ерик Тийли усетил, че нещо не е наред с това стълбище  и когато осветил между стъпалата, видели одеяло. Полицаите намерили инструменти и започнали да махат стъпала, като скоро видели крачетата на детето. Те продължили да рушат стълбата и открили помещението, в което били момиченцето и неговият похитител. Дупката била малка, студена и влажна.  

 Пейсли обаче се намирала в добро здравословно състояние и е върната на законния се настойник. Тя бе обявена за изчезнала от Каюга Хайтс, на 260 км от Согъртис, през юли 2019 година. Смятало се, че е отвлечена от нейните „родители, които не са ѝ настойници“.

След изчезването ѝ бяха арестувани Кимбърли Купър, Кърк Шълтис младши и Кърк Шълтис старши.

Полицията и преди е поемала по следи, които са я отвеждали в жилището, където малката бе намерена, но всеки път обитателите му отричали да знаят нещо за нея. Двамата Шълтис са давали на полицаите ограничен достъп до жилището, знаейки, че Пейсли и похитителката ѝ са скрити добре, казаха от полицията.


И двамата са обвинени в първа степен възпрепятстване на настойничество и в престъпно поведение, заплашващо добруването на дете.

Купър е обвинена във втора степен на възпрепятстване на настойничество и в престъпно поведение, заплашващо добруването на дете. Тя е върната в затвора заради предишна заповед за ареста ѝ, а двамата Шълтис са под гаранция.

Новините от днес и със задна дата