петък, 18 февруари 2022 г.

Хванаха подпалвачите на държавна сграда в центъра на Бургас

  

                               Снимка: БТА

Четирима мъже, водещи скитнически начин на живот, са задържани за съпричастност към избухналия пожар в необитаемата сграда, разположена на улица "Булаир" 5 в Бургас, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.

Четиримата обитавали стая на втория етаж в триетажното здание, като често във вечерните часове палели огън, за да се стоплят. Иззети са записи от намиращи се в близост видеокамери. Установени са четирима скитащи мъже, намирали покрив в изоставената сградата. Същите направили пълни самопризнания за възникналия пожар, като са задържани за срок до 24 часа.

Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление - Бургас.

Постройката на улица "Булаир" е държавна собственост и от години се руши. Преди два дни от Областна управа-Бургас обявиха, че предприемат действия за търсене на стопанин на изоставената сграда, тъй като администрацията не разполага с финансов ресурс за извършването на ремонт и поддръжка на имота. Имотът представлява терен с площ от 831 кв.м, като 230 кв.м са застроена площ. Сградата се състои от два самостоятелни обекта на три нива.

Пожарът там избухна около 21:00 часа снощи. Няколко часа след потушаването му бе подаден повторен сигнал за пожар на същото място. Рано тази сутрин огнеборците успяха да се преборят с огнената стихия.

Новините от днес и със задна дата