четвъртък, 17 февруари 2022 г.

Доц. Стойчев разкри коварната цел зад грешката на Лена за полицейския протест / видео

 

Началникът на кабинета Лена Бориславова допусна грешка, като свърза протеста на синдикатите на МВР и пожарникарите в събота с лица от криминалния контингент, включително купувачи на гласове. Информацията бе по-късно опровергана от силовия министър Бойко Рашков. 

"Въпросът е такива грешки да са случайни, а не да са систематични, защото понякога се крие систематично усилие да се внуши нещо, което не е истина. Лошото е, че когато се говори за синдикални протести – автентични, за заплати и по-добри условия на труд – да ги изначално инкриминираш, е меко казано неслучайна грешка, а целенасочено усилие да се дискредитират", коментира пред България Он Ер политологът доц. Стойчо Стойчев.

"Тези грешки засега не са фатални, но хората, които ги правят, трябва да осъзнаят, че вече не са в рамките на приятелските си кръгове. Те казват всяко нещо от гледната точна на управляващи. С думите си могат да наранят хора физически и трябва да внимават много. Такива хора трябва да бъдат обучени. 

Страшно много политици идват от нищото, без знания и правят глупости, които после трябва да замазват", посочи колегата му Георги Киряков. Според него не трябва да се дава трибуна на хора, които не са готови да поемат политическа отговорност.

"Парадоксално е Министерският съвет да коригира говорителя на МС. Това означава, че самата функция на говорителя е дефектна. Не на всеки премиер му се отдава да говори и затова е важно такава работа да е професионална", допълни доц. Стойчев.

Политолозите в студиото коментираха и скандала с къщата в Барселона, придобил популярност като "Барселонагейт". Доц. Стойчев определи казуса като "кьорфишек" на фона на нарастващата престъпност в страната.

"Това е дребнотемие на фона на растящата престъпност – нещо, за което МВР не обелва и дума.

Питайте застрахователите колко коли се крадат на ден, колко домови кражби има на ден – когато този бум на престъпността се увеличава, какво следва от това? Тогава ще разберем колко е вредно министърът на вътрешните работи да се занимава с всичко друго, но не и с вътрешните работи", заяви политологът.

"Това не е кьорфишек, а тема с развитие, която няма завършек. Тази тема трябва да бъде приключена. За да се престане да се говори за това, трябва да има резултат от някакво разследване, а такова няма. Щом имало съмнения за пране на пари, трябва да се види какви са тези пари и как са изпирани. Тези хора трябва да са ги взели отнякъде... 


Дали детето на Борислава Йовчева е на Бойко Борисов? И да се види дали не е осигурена комфортно тази жена заради това нещо - по какъв начин и с какви пари", контрира го Киряков.

По думите на доц. Стойчев обаче, предметът на интерес в разследването е самата къща, а не детето на Йовчева. "В България това, което може да махне главата на политик, е облажването с имоти", изтъкна той. 

Киряков обаче унесен в поддържането на кьорфишека, пропуска да отбележи, че проблемът с тази къща в Барселона не съществува от февруари 2020, когато сериозния бизнесмен Александър Чаушев потвърди публично, че къщата е негова собственост, закупена с доказани средства и това е абсолютно ясно за испанските власти. Къщата дълги години е отдавана под наем. Под наем, за кратко е живяла и Борислава Йончева там. Повече може да прочетете ТУК

Новините от днес и със задна дата