събота, 26 февруари 2022 г.

Мануела Малеева пусна петиция за оставка на Стефан Янев, Росен Плевнелиев я подкрепи

 

12 април 2018 г. - Мануела Малеева (вляво) с Антоанета Цонева по време на учредяването на коалицията "Демократична България"
Подписка за освобождаване на Стефан Янев от поста министър на отбраната върви в интернет. Автори на петицията са Мануела Малеева и адвокат Калоян Янков, бивш народен представител от ДБ.

Пред БНР Янков посочи мотивите за инициативата - заради неадекватната политика на воденото от неговото министерство.

"Това е заплаха за България. Още от назначаването му на поста той се опитваше да оневинява агресора. Той се инати да покани у нас многонационални натовски формирования, за да повишат сигурността на страната".

Над 1000 души са подписали петицията до този момент.

Във Фейсбук е отворена и група "Бойкот на всички руски стоки и услуги". Петър Манолов обясни, че групата е създадена след началото на пълномащабната руска агресия в Украйна:

"Видяхме хора, които напускат домовете си, има деца, които ще загубят родителите си, родители, които ще загубят децата си. Целта е не да се насажда омраза срещу руския народ, а да кажем "Не на войната". Това е мирен протест срещу агресията на Путин в Украйна".

Пред bTV президентът Росен Плевнелиев също подкрепи искането на оставката на военния министър.

"Подкрепям инициативата за оставката на Стефан Янев, не е вярно, че всичко тук е спокойно", посочи Плевнелиев и се обърна към премиера Кирил Петков:

"Отървете се от министър, който не допринася за държавата, започнете с това да купите модерни радари, действайте сега и веднага".

Новините от днес и със задна дата