сряда, 9 февруари 2022 г.

Вдовицата на убития в Антон пастир с брутални разкрития за зверството

  

Жестоко убийство на 28-годишен пастир потресе във вторник в софийското село Антон. За деянието е задържан крупният арендатор Дончо Петров, който е бил работодател на убития Иван, както и брат му Красимир Петров.

От Окръжна прокуратура - София заявиха, че убийството е извършено по особено жесток начин. Според аутопсията по тялото на пастира Иван е имало много тежки наранявания и той е починал от вътрешен кръвоизлив. Мотивите за престъплението се изясняват.

„Не са имали никакви конфликти, Дончо винаги е бил коректен откъм заплащане, поне аз не знам да е имало спорове между тях. Излязох да търся мъжа си, защото Иван обича да си попийва и да излиза, отидох до негов колега и той ми каза, че Иван го няма там. Спряха ме полицаите и ми казаха, че „Иван е свършил курса“. Видяха, че бебето ми беше с мен в колата, помолиха ме да изляза и ми казаха, че е починал“, разказа съпругата му Елеонора, цитирана от bTV.

В деня на убийството 28-годишният мъж е поискал от работодателя си 50 лв.

Елеонора очаква справедливост за случилото се: „Все пак оставиха 11-месечно бебе сираче“. Искам да благодаря на кмета на селото, който прикрива едни убийци и той има бебе - нека се постави на моето място“, добави тя.

От полицията съобщиха, че има седем жалби срещу брата на арендатора и една срещу Дончо.


„Имали сме големи спорове с Красимир Петров, той искаше да се откажем от земеделието, да вземат те всички пасища. Идвал е вкъщи с нож, с брадви. Хиляди жалби сме пускали до полиция и прокуратура. И нищо, покриват се. Къде е прокуратурата на Пирдоп, те ги защитават“, разказа Константин Николов, който от 12 г. се занимава със земеделие.

В момента районният прокурор е под карантина, но сигналите и жалбите се проверяват. Три от преписките са прекратени поради липса на доказателства, по четири преписки продължава да се работи.

„Главните убийци са полицаите, които ги защитаваха и закриляха. Красимир ме среща, показва ми среден пръст, плюе по колата ми, детето ми е вътре, псува, с нож в ръката“, добави друг жител на селото.

„Имали сме опит да ни изблъскат от пътя с личния си автомобил. След жалбата, естествено, липса на доказателства. Винаги е така.

Имаме градина, която от 5 години унищожават регулярно. Те се чувстват безнаказани, защото системата им позволява. Бившият шеф на полицията и бившия шеф на КАТ те ги покриваха“, добави друг жител, който също се занимава със земеделие.

Близките на Дончо Петров отказват коментар.

В момента Дончо Петров е в ареста, Красимир Петров е задържан за 24 часа и предстои наблюдаващ прокурор да прецени дали и на него ще му бъде повдигнато обвинение, като евентуален съучастник в убийството.

Припомняме, че междувременно стана ясно, че приятел на убития е в неизвестност от няколко дни.

Новините от днес и със задна дата