вторник, 8 февруари 2022 г.

Чешки милионер "лети" с 417 км/ч по магистрала в Германия (видео)

 

Германски прокурори предприеха разследване срещу чешки милионер, заснет да шофира със скорост от 417 километра в час по магистрала в Германия, предаде ДПА.

Говорител на прокуратурата в североизточния германски град Щендал каза, че следствените действия ще започнат, когато бъдат получени и регистрирани всички документи. Това може да стане следващата седмица. Засега разследването се води от местната полиция.

Милионерът Радим Пасер, който се занимава с недвижими имоти, е обвинен в провеждане на забранено състезание с моторно превозно средство. Според германското законодателство шофирането с такава скорост е наказуемо, въпреки че в случая е ставало дума за т.нар. солово състезание. Ако бъде признат за виновен, той може да получи присъда лишаване от свобода до две години или глоба.

Съобщава се, че в началото на годината Пасер е публикувал в интернет видеозапис от своето шофиране. На кадрите се вижда, че скоростомерът на спортната му кола "Бугати" достига 417 км/ч по магистрала А2, свързваща района Рур с Берлин. Смята се, че видеото е заснето през юли 2021 г.

Новините от днес и със задна дата