вторник, 18 януари 2022 г.

Пресслужбата на Ковачевски с позиция за скандала при посрещането на Кирил Петков!

  

Военният оркестър на Армията на Република Северна Македония, в съответствие с военния и държавния протокол, се ангажира с посрещането на чужди държавници на най-високо ниво и винаги и без изключение се изпълняват кратки инструментални версии на националните химни.

Това съобщиха от правителствената пресслужба на правителството на Северна Македония във връзка със скандала, който се разпали от медиите в Скопие за съкращаването на химна на РСМ при посрещането на българския премиер Кирил Петков.

Версии на химните никога не се изпълняват изцяло и с текстове и вокали, се казва още в съобщението на екипа на Димитър Ковачевски. 
Следователно дезинформацията е, че химнът или стиховете на химна са били съкратени заради визитата на българския премиер Кирил Петков, отбелязват още от пресслужба на кабинета в Скопие.

И дават примери с няколко пълни и кратки версии на химни на европейски държави. 

Припомняме, че македонски медии обявиха още при пристигането на българския премиер, при церемонията с химните, химнът на РС Македония не е прозвучал до края, заради споменаването в текстовата част на Гоце Делчев, Даме Груев, Сандански и Крушевската република и др.

Новините от днес и със задна дата