вторник, 18 януари 2022 г.

Съпругата на общински съветник от ГЕРБ в Русе е убита и разчленена заради 30 000 лв.

  

                               Снимка: Bulphoto

Собственичка на верига русенски аптеки, която е и съпруга на шефа на групата на ГЕРБ в Общинския съвет в крайдунавския град Бедрос Пехливанян, е била убита, а тялото ѝ разчленено, съобщи "24 часа".

Жестокото престъпление станало миналата седмица. Жената е изчезнала в петък и роднини я обявили за издирване. Първоначално полицията разследвала отвличане. Бързо обаче криминалистите от Областната дирекция на МВР - Русе, и колегите им от Главна дирекция "Национална полиция" разбрали, че става дума за убийство.

В понеделник вечерта те задържали двама мъже, които направили самопризнания. Те са стари познайници на полицията. Убийците са разчленили тялото на жертвата си, като изхвърлили останките в дере на река Русенски Лом. Криминалистите са установили, че двамата са откраднали 30 000 лева от убитата.  

Част от парите са открити. Извършителите на тежкото престъпление са задържани за 24 часа, очаква се прокуратурата да им повдигне обвинения и да поиска от съда налагане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

Новините от днес и със задна дата