вторник, 18 януари 2022 г.

Жената на общинския съветник е убита при грабеж на 65 000 лв.

  

                                    Снимка: Bulphoto

Собственичката на верига аптеки и съпруга на председателя на групата на ГЕРБ в Общинския съвет в Русе Бедрос Пехливанян - Еранухи, е убита с цел да се прикрие извършен грабеж.

От дома на семейството са откраднати 65 000 лева, съобщи окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев.

Той обясни, че разследването на жестокото престъпление е започнало на 14 януари, когато е подаден сигнал за изчезването на жената.

"Извършени са много следствени действия до момента. Събрани са много доказателства. Вече има привлечени двама обвиняеми, които са задържани за срок от 72 часа. Те признават авторството си", обясни окръжният прокурор на Русе.

Тялото на Еранухи Пехливанян е открито в землището на село Иваново край река Русенски Лом. То е било разчленено от убийците.

Обвиненията срещу мъжете, които са криминално проявени, са за отвличане, за грабеж на сумата от 65 000 в левове и в евро от дома на семейство Пехливанян, както и за убийство, квалифицирано като "с цел прикриване" на другите престъпления.

"Организирани са екипи за разследване и екипи от прокурори. Продължаваме да работим и в момента, като извършваме едни от най-важните следствени действия. При първа възможност ще ви дадем допълнително информация", каза още Георги Георгиев. 

Еранухи Пехливанян е завършила Ветеринарно-медицинския институт в Стара Загора през 1988 година и по професия е зооинженер. Със съпруга й имат един син.

В данъчната си декларация, подадена в началото на 2020 г. пред КПКОНПИ, Бедрос Пехливанян посочва, че семейно притежава 3 автомобила БМВ за общо 301 600 лева, като най-новото попълнение е негово лично, закупено през 2016 година за 131 000 лева, а останалите две са на името на съпругата му Еранухи, пише русенският в. "Утро".

Двамата декларират общо 8 депозита в лева и евро за над 540 000 лева като основна част от тях са на името на половинката му. Като налични спестявания съветникът е посочил 13 000 лева. Семейството е собственик на 13 имота предимно в Русе, които притежава изцяло или отделни дялове като повечето са придобити назад във времето и също са на доста солидна стойност - 277 729 лева. 

Съпрузите декларират притежаване на акции в "Алианс сървиз" ЕАД, където съветникът е член на борда на директорите. Самият Пехливанян посочва, че е управител и притежава 100% от "Гален Русе" ЕООД, "Гален" ЕООД, "Астрейфарм" ЕООД, "Херонфарм" ЕООД.

Новините от днес и със задна дата