понеделник, 3 януари 2022 г.

Старата схема, "роднина – милиционер, роднина – милиционер", в действие!

 

Новото управляващо мнозинство и в частност премиера Кирил Петков обявиха, че съвсем скоро ще сменят председателя на КЕВР. 

Оказва се, че за мястото на Иван Иванов се гласи депутатът от „Продължаваме промяната“ Венко Сабрутев, твърди Трибюн бг.

 В биографията му пише, че е бил консултант в Националната електрическа компания.

Интересен фактът е, че е син на областния управител на Смолян Стефан Сабрутев, който пък беше назначен от президента Румен Радев на този пост.

Самият Сабрутев-старши е дългогодишен член на БСП и няколко пъти неуспешно се е кандидатирал за кмет на града. След като не успява да спечели изборите, служебното правителство на Радев го назначава за областен.

Синът му също решава да гради кариера в политиката, но не тръгва по стъпките на баща си, а на „промяната“ и заема депутатско място от формацията на Кирил Петков, като се явява като кандидат от София.

Именно името на Венко Сабрутев започна да се спряга като нов шеф на КЕВР. Според информацията това дори вече е договорено и още този месец ще заеме този пост.

По думите на бившия енергиен министър от ГЕРБ Делян Добрев това е скандално и ще бъде чисто политическо назначение, а не експертно, каквото се изисква за тази позиция.

Новините от днес и със задна дата