вторник, 4 януари 2022 г.

ГЕРБ дава вътрешния министър на съд за думите му за "Хемус"

  

                                    Снимка: ПП ГЕРБ

За пореден път Бойко Рашков лъже и хвърля в общественото пространство обвинения без да посочи доказателства за тях! Ето защо ГЕРБ ще даде на съд Бойко Рашков, заради последното му изявление от днес, че 30-40% от парите за "Хемус" са отивали към ГЕРБ . Нека докаже твърденията си в съда или да понесе отговорност за лъжите си!

Това обявиха от пресцентъра на партията до медиите. Реакцията на партията е по повод изказването на вътрешния министър Бойко Рашков, след като бе разпитан днес в прокуратурата по случая с АМ "Хемус".

На излизане от срещата с прокурора Рашков каза, че "30-40% от средствата по строежа на магистралата са отивали в партия ГЕРБ".

"Бизнесът фалира, сметките за ток и газ са чудовищни, здравната система е на ръба, доходите на пенсионерите се оказаха по - ниски от обещаните, а Рашков за пореден път се опитва да отклони общественото внимание от проблемите на деня, с активни мероприятия, защото така му е наредил началникът му Румен Радев", твърдят още от партията на Бойко Борисов.

По делото за пране на пари, предназначени за строежа на магистрала "Хемус", до момента има един обвиняем - Борислав Колев, който е задържан за постоянно в ареста.
Във връзка с многобройни медийни запитвания по повод разпита в качеството на свидетел на доц. Бойко Рашков, министър на вътрешните работи, по делото за изпиране на пари, предназначени за ЛОТ-5 от Автомагистрала „Хемус“, добило обществена популярност като делото „Хемус“, Софийска градска прокуратура (СГП) уведомява следното: Днес, 04.01.2022 г., доц. Бойко Рашков, министър на вътрешните работи, се яви в сградата на Софийска градска прокуратура (СГП) и беше разпитан в качеството на свидетел от наблюдаващ прокурор по делото. Решението за провеждане на разпит на министър Рашков беше взето от наблюдаващите прокурори във връзка с негово изявление на 23.12.2021 г. в предаването „Преди всички“ на програма „Хоризонт“ на Българско национално радио (БНР), а именно: „За мен не е тайна къде са отишли тези пари. Внимателно и с интерес наблюдавам реакциите на някои хора, които живо се интересуват, едва ли не очакват по ефира да кажа докъде сме стигнали, да предприемат едни действия, вероятно едни куфари и да заминат – я за Дубай, или някъде другаде“. Министър Рашков беше редовно призован в качеството му на свидетел за две дати – 30.12.2021 г. от 10:00 часа и 04.01.2022 г. от 14:00 часа. Преди разпита доц. Рашков беше запознат с правата и задълженията си като свидетел в съответствие с установената в закона процедура за провеждане на разпит и беше поканен да изложи във формата на свободен разказ всичко, което му е известно във връзка с разследването по делото „Хемус“, след което му бяха поставени допълнителни въпроси. Разпитът се проведе по общия ред, като по искане на свидетеля Рашков не беше направен видео- и звукозапис на същия. По време на разпита му в сградата на СГП днес Б. Рашков в качеството си на свидетел не посочи никаква конкретика, включително не посочи конкретни лица и места, на които евентуално да са предавани и/или укривани парични средства, предмет на разследване по делото. Свидетелят Бойко Рашков определи изказванията си пред БНР като „политически“ и заяви, че „не могат да бъдат други“. Разследването ще продължи съгласно предварително очертания от екипа от наблюдаващи прокурори план за събиране и проверка на доказателства.

Новините от днес и със задна дата