понеделник, 10 януари 2022 г.

Бургаската танцова формация "Петлите", готви грандиозен спектакъл по повод 15 години на сцената

 Танцова формация

Танцова формация "Петлите" навърши 15 години в края на миналата година. Знаковата годишнина ще бъде отбелязана с концерт - церемония, на която ще бъдат връчени почетните награди на групата на личности, спонсори, медии, общини и други, които са помогнали за нейното утвърждаване. Мултимедия ще върне зрителите назад в годините, когато е създадена танцовата формация до наши дни.

Събитието ще се случи на 14 април 2022 година от 19.00 часа в обновената зала на Културен дом на Нефтохимика. Билетите вече са в продажба на касите на НХК.

Да си припомним как започна този уникален бургаски социален проект: В далечната 2006 година едно момче в бившия интернат „Александър Георгиев – Коджакафалията” мечтае да бъде като другите деца - да има семейство, защита, любов и красота в живота.
Това е Георги Димитров, който оборва "Теорията за наследствеността и средата" и доказва, че желанието и силният дух те правят човек. Нужна е само цел, упоритост и много любов.

Групата набира скорост, а безкористността на нейния създател и каузата, която защитава, привличат десетки последователи, спонсори и помагачи. Георги Димитров е хореограф,продуцент и режисьор на спектаклите, изявява се като ръководител и на танцови групи от бургаските училища и региона. За Танцова формация "Петлите" няма далечни и непреодолими хоризонти - децата стъпват на всички големи сцени в страната, включително "Армеец" и зала 1 на НДК.


Танцовата формация има 10 национални турнета с подкрепата на Министерството на социалната политика, Министерството на културата, Нешка Робева и кмета на Бургас Димитър Николов.

„Петлите” имат много награди и призове от престижни фестивали. За 15 години от създаването си са направили над 350 самостоятелни концерта и спектакли. Участвали са в много благотворителни инициативи в помощ на деца и социално слаби. Рождения си ден традиционно отбелязват с нов проект. Тази година това е поредният спектакъл, който ще видим през пролетта в НХК.

Новините от днес и със задна дата