понеделник, 27 декември 2021 г.

Крадецът открит, кола... няма! Видео

  

Тази седмица гръмна новината, че джипът БМВ Х5 на съпругата на президента Росен Плевнелиев – Десислава Банова, е откраднат от столичен мол. Припомняме, че малко след това лично потърпевшата разказа за наглото престъпление, а президентът Плевнелиев горови пред медията ни за случилото се.

Навръх Бъдни вечер пък се разбра, че полицията е разкрила мъжете, откраднали джипа на съпругата на президента Росен Плевнелиев - Деси Банова, в мол в София. Те са известни с прякорите „Илиян Бабичката“, „Владо Македонеца“ и „Ивайло Фаската“. И тримата са известни на МВР, като двама от тях са осъждани. 

Днес Десислава Банова отново коментира случилото се: „Много се надявах да има щастлива развръзка, защото се съгласете, че това е огромно безобразие – стана посред бял ден, пред очите на много хора, пред много камери и в известен столичен мол“.

Нямаше как да мълчи за подобно безобразие“, категорично заяви съпругата на президента в сутрешния блок на Нова ТВ.

„Органите на реда си вършат добре работата. Надявам се да има справедливост не само за моя случаи, но и за стотиците други подобни.

Страшно много хора ми писаха и се оплакаха от същите кражби. Най-фрапиращият случай е една дама с малко бебе, която спира автомобила си в същия този мол за 10 минути, за да купи пюре за детето. Връща се на паркинга и колата я няма. Обръща се към охраната на мола, които започват да я подиграват, че най-вероятно е забравила къде е спряла колата си“, сподели още Банова.

Не ми е известно автомобилът ми да е намерен. Надявам се все още да не е напуснал страната.

Предполагам, че е в нечий гараж, но да – сигурно е бил подготвен именно за износ извън България“, уточни съпругата на Росен Плевнелиев.

„Категорично ще разпозная човека, който нагло се блъсна в мен няколко пъти и по този начин прихвана сигнала на ключа ми. За съжаление не мога да коментирам той как изглежда, тъй като тече разследване.

Надявам се – чисто емоционално, колата да ми бъде върната. Вътре бе столчето на сина ми. В крайна сметка това са ламарини, но…“, каза още Банова.

Марио Киричков от СДВР пък потвърди, че има задържан за кражбата. По думите му той е от т. нар. „тежък контингент, криминално проявен и осъждан“.

Новините от днес и със задна дата