понеделник, 27 декември 2021 г.

Автокрадецът Илиян Бабичката представи ТЕЛК за инвалидност в съда

 

Софийският районен съд остави в ареста обвиняемия за помагач при кражбата на джипа на президента Росен Плевнелиев Илиан Димитров, на 40 г., по прякор Илиян Бабичката. Останалите двама заподозрени - Владо Македонеца и Ивайло Фаската, все още се издирват.

Мотивите на съда са, че има обосновано предположение за извършване на престъплението, както и че на свобода Димитров ще извърши друго престъпление.

Джипът на Росен Плевнелиев беше откраднат в столичен мол. Тогава съпругата му Деси Банова била в търговския център. Мъж с раница се блъснал в нея, а друг подкарал колата. Всъщност в чантата бил усилвател, който предал сигнала от ключа на колата. Така бандитите я подкарали. На черния пазар цената на четеца достига близо 20 000 евро.

Илиян Бабичката беше задържан при спецакция на Бъдни вечер.

Преди 2 г. е излязъл от затвора, където е изтърпял присъда от 1 г. за подобно престъпление. Отделно от това, срещу него има няколко висящи дела, стана ясно днес в съда.

Обвинаемият е "специализиран" в кражбата на луксозни автомобили, като една от предпочитаните марки е БМВ. Заради различните му криминални прояви от МВР казват за него, че е от така наречения тежък контингент. Той не е женен, но живее на семейни начала с жена и има 2 деца.

Съдът отправи забележка към разследването, че в папката по делото не са приложени записите от камерите от столичния мол, където бе откраднат джипа, шофиран от съпругата на Плевнелиев.

Разследващите знаят кои са другите двама съучастници на Димитров и в скоро време се надяват да ги заловят.

В съда защитата на Бабичката представи документ от ТЕЛК, че има 72 процента инвалидност.

Решението на съда може да бъде протестирано и обжалвано пред СГС.

Новините от днес и със задна дата