сряда, 29 декември 2021 г.

Братът на убиеца от Тервел разкри истинската причина за жестоката екзекуция!

  

„Фаредин много си обичаше булката. Нямаше други жени за него. Все му казвах: „Спри бе, брат, не те иска! Не е за теб!“, но той не се отказваше. Все имаше една надежда, че ще се съберат… “. Това е разкрил пред БЛИЦ Рейхан – братът на 51-годишният Фаредин Мемиш, който зверски уби жена си посред бял ден на улицата в Тервел.

Рейхан разбрал за трагедията докато бил в чужбина. „Не съм в България и съм в шок. Не знаех как да се чуя и да говоря с племенника ми Назиф. Звъннах му, очаквах да ми се разкрещи, че брат му е убиец, но той само се разплака и ми каза: „Видя ли какво направи баща ми?! Остави ме без майка!“, разказва Рейхан, който държи голяма игрална зала в Тервел.

Брат му бил един от най-честите клиенти. За комарджийските наклонности на Фаредин потвърди пред наш репортер и окръжният прокурор на Добрич Радослав Бухчев. „Играел е, но не е бил заклет комарджия. Имал си е някаква сума от порядъка на 20 лева, която си изигравал и си заминавал“, заяви той.
 
Впечатлението на местните хора, които го познават обаче е различно – че бил редовен в залата. „Абе, играеше постоянно. Това е истината. Булката, като всяка жена, се дразнеше, коя жена няма да се дразни… Но проблемите им започнаха от другаде – още 2016-а – 2017-а. С дъщерята имаха проблеми…“, разказва Рейхан.
 
На практика той потвърждава слуховете в Тервел, свързани с Бирджузел. „Фаредин си мислеше, че Айше спомагала на дъщеря си да отива да проституира в Германия. Според мен не е бил много прав за това, но си го мислеше. От там започнаха да се карат с булката. Кой баща ще иска дъщеря му да се занимава с проституция?! Аз не я знам какво прави там… тя някъде от две години е с едно момче заедно“, леко разхвърляно обяснява братът на тервелския убиец, но пък е категоричен, че този проблем катализирал агресията на Фахредин.
 
Жена от Тервел, която е работела с Айше преди няколко години, сподели пред репортер на медията ни, че последната им среща била преди месец – месец и половина. „Оплака ми се, че дъщеря й тръгнала по стъпките на баща си, в смисъл – по кривите пътеки. Каза ми, че се била забъркала с някакви сводници, че имало и някакви катастрофи…“, сподели жената, която пожела анонимност. Тя добави, че майката на Айше била починала преди няколко години, а бащата бил болен.
 
За син на убитата – Назиф, хората казват само добри думи. Момчето било един от талантите на местния футболен клуб „Септември“ и тази година щял да бъде абитуриент.
 
Той е кръстен на дядо си Назиф – бащата на Айше. Човекът беше смазан от мъка, крепяха го роднините. Единственото, което човекът сам пожела да каже, беше, че Фаредин не оставял на мира дъщеря му, нощем дори прескачал оградата на двора им и влизал в къщата да я търси.
 
„Абе, имаше ги тези неща, така е. Те се развеждаха помня, ама после пак се събираха с булката. Работата е там, че Айше си спеше с него, викаше си го, ама на сутринта го псуваше и го гонеше. А той се надяваше да станат нещата.

Даже преди 10-ина дни някъде пак са направили секс. Ние, понеже сме от българските цигани, ама от миллета (които се турчеят и изповядват исляма – б. р.), не зачитаме много Коледата.

За нас е по-важна Нова година. И знам, че Фаредин е искал да са заедно на Нова година и за това я търсел. Мойто мнение за убийството е, щото аз и брат си познавам, и булката познавам, е, че стана заради скарването покрай скандалите с дъщеря им и за това, че той се беше вманиачил да си върне Айше“, обяснява братът Рейхан.
 
Хората в Тервел знаят Фаредин като спокоен, кротък човек и добър работник. Именно заради това са стъписани от стореното от него.
 
Пред БЛИЦ окръжният прокурор на Добрич Радослав Бухчев заявил, че Фаредин Мемиш е осъждан няколко пъти. Първата му присъда е през 1995 година за изнасилване. През 2017 година му е била наложена ограничителна заповед да доближава бившата си съпруга. Според множеството сведения той я е нарушавал многократно, но само веднъж е бил санкциониран с административно наказание - глоба. По отношение на мотива за престъплението, окръжният прокурор на Добрич заяви, че мотивът е личен и не би искал да го коментира.

По думите на Радослав Бухчев искането на прокуратурата за налагането на МНО „задържане под стража“ ще бъде разгледано утре в Окръжен съд – Добрич.

Новините от днес и със задна дата