вторник, 21 декември 2021 г.

Откраднаха джипа на Росен Плевнелиев пред очите на съпругата му

  

Крадци откраднаха джипа на Росен Плевнелиев пред очите на съпругата му Десислава Банова - от паркинг в столичен мол, съобщи самата тя по NOVA.

Екшънът се разиграл на паркинга на столичен мол, където за месеца това е четвърта кражба на автомобил под взора на камерите. И останалите потърпевши с откраднати кола са били жени.

В събота следобед Деси Банова паркирала и докато вървяла към входа на мола, чула сигнала за заключване на колата.

"Говорех по телефона, когато един мъж с огромна раница на гърба доста арогантно се бутна поне 3 пъти в мен. Може би, ако не говорех по телефона, щях да реагирам доста по-бързо, защото бях чувала за подобна схема. Влизайки, не видях мъжа да влиза в мола с мен, и усетих, че нещо се случва. Върнах се - видях го, че той се насочва към моята кола. И видях как тя се отдалечава и излиза от паркинга с друг шофьор", разказа Банова.

"Той, бутайки се в мен, се опитва да прихване сигнала на ключа. Другото лице, което седи до колата, влиза в нея и потегля безпрепятствено", описа обичайната схема за подобни кражби втората жена на Плевнелиев.

Сигналът е подаден веднага на 112. 6 минути след кражбата - в 15,56 ч, крадците заглушават джипиес сигнала до застрахователната компания и този до приложението в моя телефон, разказа още Банова. Последно е видяла колата си на Околовръстното. "Дали тези хора не се ползват с чадър от по-високо", пита се Банова. Казали й, че е била следена.

Това е втора кражба на автомобил в семейството на предишния президент. Вече и двете му съпруги са потърпевши от наглите крадци.

Преди пет години без колата си остана и първата му съпруга Юлияна Плевнелиева, когато той още беше държавен глава. Тогава червеното ѝ "Ауди" бе паркирано близо до жилището ѝ от затворен тип в "Резиденшъл парк" в столичния квартал "Младост". Кражбата също стана посред бял ден и на оживено място, недалеч от основен булевард. Колата бе намерена ден по-късно и върната на Росен Плевнелиев, но Плевнелиева тогава отказа повече да я кара.

Новините от днес и със задна дата