вторник, 14 декември 2021 г.

Не пропускайте блестящите солисти и музика на великите композитори на Празничната гала вечер на Бургаската опера

 Не пропускайте блестящите солисти и музика на великите композитори на Празничната гала на Бургаската опера

На 15-и декември, сряда, от 19.00 часа в залата на Бургаската опера ще се състои Празничната гала на Бургаската опера. Богатството на своите тембри и емоционално сценично присъствие в чудесно подбраната музикална програма ще представят сопраните: Йоана Железчева, Мария Цветкова-Маджарова, Нона Кръстникова, мецосопранът Йоана Кадийска, тенорите Даниел Дамянов и Яни Николов, баритоните Александър Крунев и Бранимир Недков, басите Диман Панчев и Костадин Мечков.

В мащабната гала са включени арии, ансамбли, хорови партии, оркестрови изпълнения и балет, е част от празничната програма за м. декември на Държавна опера – Бургас.

Блестящият набор от избрани вокални произведения, в изпълнение на солистите на Държавна опера – Бургас, ще бъде под съпровода на оркестъра и хора на Операта, с тематичното участие на балетния състав към някои от изпълненията. Маестро Цанислав Петков ще дирижира впечатляващата програма, представяща шедьоври от творческата съкровищница на някои от най-изпълняваните композитори. Диригент на хоровия състав в Невена Михайлова, концертмайстор – Ваня Златева, танците са дело на Галина Калчева, репетитор на балетната трупа към Бургаската опера.

В залата на Бургаската опера в сряда ще прозвучат: „Триумфалната сцена“ – „Gloria d'egitto“ от операта „Аида“ от Джузепе Верди, „Пролог“ от операта „Палячи“ от Руджиеро Леонкавало, „Хабанера“ и „Циганска песен“ от операта „Кармен“ от Жорж Бизе, Ария на Принц Галицки от „Княз Игор“ от Александър Бородин, Ария на Мария-Десислава от едноименната опера от Парашкев Хаджиев, Ария на Евегени Онегин и Ария на Ленски от операта „Евгений Онегин“ от П. И. Чайковски, Ария на Варлаам от операта „Борис Годунов“ от Модест Мусоргски, Ария на Русалка /“Месечку“/ от операта „Русалка“ от Антонин Дворжак, Ария на Принцеса Де Буйон от операта „Адриана Лекуврьор“ от Франческо Чилеа, Увертюра от операта „Силата на съдбата“ от Джузепе Верди, „Матадор“ от операта „Травиата“ от Верди, Ария на Елизабет из операта „Танхойзер“ от Рихард Вагнер, белкантовата ария „Каста Дива“ от операта „Норма“ от Винченцо Белини, Ария на Бътерфлай от едноименната опера от Джакоми Пучини, Ария на Калаф от „Турандот“ от Пучини, „Цигански хор“ от операта „Трубадур“ от Джузепе Верди, Дует от операта „Бал с маски“ от Верди, „Целувката“ от Луиджи Ардити, “Non Ti Scordar Di Me” от Ернесто ди Къртис.

Бравурен финал на празничната гала ще бъде емблематичната „Наздравица“ от операта „Травиата“ от Джузепе Верди, в която на сцената кода на вечерта ще поставят всички солисти, участвали в гала вечерта, заедно с хоровия състав на Бургаската опера.

Държавна опера – Бургас е подготвила приятна предпразнична изненада за публиката на оперната гала – в антракта всеки от посетителите ще има възможност за наздравица с чаша вино.

Билети за Празничната гала могат да бъдат закупени на касата на Операта, каса „Часовника“ /пред хотел „България“/, в мрежите на Grabo и Eventim, както и в препратките към събитията в програмата: https://operabourgas.com/bg/programme в официалния сайт на Държавна опера – Бургас.

Важно!

Според изискванията на ЗАПОВЕД РД-01-856/ 19.10.2021 г. на Министерството на здравеопазването на Р България, концертът ще се състои при посочените в Заповедта условия.

Новините от днес и със задна дата