понеделник, 13 декември 2021 г.

Николаев към адвокат антиваксър: Цвъкате глупости, лъжи и простотии ВИДЕО

  

Да не се влиза в парламента със зелен сертификат и да може да се работи дистанционно е двоен аршин. Това е поредната акция на опозицията да бойкотира правителството. Това е едно политическо говорене, което няма нищо общо с правната и здравната логика. Това е игра. 

Това заяви Пламен Таушанов, председател на организация за защита правата на пациентите в ефира на Нова тв. 

От юни тази година в парламент се влиза в сертификат. От ноември е задължително. Външните посетители също са задължени, каза още той. 

"Има дела заведени от парламентаристи срещу тази дискриминация. Трябва истински протести. Зеленият сертификат е противоконституционен, дискриминационен, той унижава човешкото достойнство. Гледа се само една страна на проблема. Този зелен сертификат бе измислен от ЕС само за придвижване из Европейските страни", каза на свой ред адвокат Виктор Костов.  

Виктор Николаев попита адвокат Костов, че зеленият сертификат вече служи като втори паспорт и защо той не протестира срещу документите за самоличност, където ни взимат личните данни и ни снимат. 

"В случая нещата са по-страшни. На практика от две години конституцията е дерогирана", отговори той. 

След това последва тирада на адвоката, която хвърли водещите в шок.

"Ограниченията на личните права не са допустими. Моите клиенти също имат право на живот. И тук стои въпроса тези експериментални инжекции до каква степен не нарушават правото на живот. Те са експериментални. Влезте в сайта на агенцията по лекарствата. Именно заради живота и здравето на хората, които имат нужда от алтернативна информация за тези инжекции. От документи на Пфайзер, според адвокат Райнер Фумиш, който води дело срещу тях, се разбира, че от 42 000 души 12 000 души поне са с летален изход", каза той. 

"Това са глупости, говорите лъжи и простотии", изригна Виктор Николаев. "Аз по налудничево изказване не съм чувал. Покажете доказателства", добави той. 

"Хората имат нужда от алтернативна информация какво ще се случи с тези ваксини", отвърна му адвокат Костов.

"Ако знаех, че ще говорите лъжи, нямаше да ви поканим", каза на свой ред Виктор Николаев. 

"Вие лъжете, защото сте длъжни като медия да давате алтернативна информация. Много ясно, защото вие сте пропагандна телевизия", отправи обвинения адвокатът антиваксър. 

"Все едно, че слушам този на възраждане, който говори пред парламента с едни полуистини, които целят манипулиране и с тези полуистини си увеличиха процентите и влязоха в парламента. Съдът на ЕС отхвърля подобни теории за отмяна на зеления сертификат. Някой, че има клиенти - няма лошо, но какво от това. Защо колегата не казва, че заповедите на Кацаров малко трудно се реализират. По-важното е да не внушаваме как ваксините са иновативни, как са експериментални. 

Стига с тези общи приказки", намеси се в разговора адвокат Таушанов. 

"Живеем в еднолична квазимедицинска диктатура, в която правата на хората са отменени със заповед на министъра", продължи своя поход срещу ваксините адвокат Костов. 

По думите на Таушанов, твърденията на неговия колега не са нищо повече от хуморески. 

"Извинявам се, не знаех, че вие ще говорите глупости и лъжи", каза още един път Николаев. "Когато някой се изцвъка с такова твърдение, ще ви помоля да го докажете", добави той. 

Костов тогава цитира доклад на ЕМА, в който се казва, че има над 16 000 смъртни случая в резултат на ваксините. Никоалев го контрира, че няма такова нещо.

Новините от днес и със задна дата