сряда, 8 декември 2021 г.

Проф. Огнян Кунчев: Омикрон ще е до дни у нас, 5 милиона българи са застрашени ВИДЕО

  

„Човекопотокът, който идва от Запад, студенти и работници, се отправя към България след 10-и декември, когато самолетните билети са по-евтини. 25 000 студенти има на Запад. Така че Омикрон идва към България.

Вариантът Омикрон на коронавируса може да дойде у нас преди Коледа“, за това предупреди математикът проф. Огнян Кунчев.

Припомняме, че по-рано днес се появи информация, че вече има съмнения, че Окимрон е в България.

„Мисля, че може да стигнем до около 3000 случая на ден“, предупреди още той в сутрешния блок на Нова ТВ. 

„Ако направим една обща сметка за населението, трябва да не забравяме, че Омикрон „чака“ и хората, които са с преминала ваксинация. Тяхната ваксинация след шест месеца вече е подвластна на Омикрон, а ние имаме 800 хиляди души, ваксинирани двойно от края на юни месец. Съответно информацията за тези 800 хиляди души, вече са минали 6 месеца, значи тялото е слабо. 

Аз съм типичен случай, на петия месец мен ме хвана коронавируса, но той беше Делтата, който е много агресивен, други хора на третия месец, даже и по-рано, ги хващаше. Така че тези хора, които не са си подновили ваксината, не искам да кажа нищо лошо, но...“, предупреди още  математикът проф. Огнян Кунчев.

„Имаме 3,5 милиони българи, които са преболедували вируса и още 1,8 милиона ваксинирани. От тези 1,8 милиона, при 800 000 са минали шест месеца от ваксината. Значи около 5 милиона са в сивата зона, от 6 милиона българско население според мен в момента“, допълни проф. Огнян Кунчев.

Новините от днес и със задна дата