сряда, 8 декември 2021 г.

Скали се стовариха върху кола с бременна жена

  

                                        Снимка: ОПУ - Смолян

Скали паднаха върху движещ се автомобил с бременна жена и майка й по пътя Мадан-Смолян, при разклона за село Лъка.

Скалите се стоварили върху лек автомобил "Мазда" с кърджалийска регистрация. Като по чудо двете жени не са пострадали. Те са пътували от село Бял извор за Смолян.

Скалната маса паднала върху предната част на автомобила им и предизвикала отварянето на въздушната възглавница, която е омекотила удара при бременната жена, съобщи "Марица".

Двете жени са успели да излязат от автомобила, като са се отървават само с уплах. Те са прегледани от екип на Спешна помощ и са освободени за домашно лечение.

Бременната жена има само леки охлузвания на главата. "В добро състояние е жената, няма опасност за плода, на домашно лечение е", каза д-р Благоева от Спешно отделение в Смолян.

Инцидентът е станал близо до друго свлачище, което стана през 2018 г. и оттогава не е разчистено.

Заради катастрофата временно е затруднено движението по пътя Смолян - Търън. В отсечката от км 109+800 до км 109+850 то се извършва в едната лента. Движението в отсечката се регулира от пътна полиция.

Край пътя има скат, който е обезопасен с мрежа. Според специалистите от АПИ, камъните са се откъснали над мрежата, извън сервитута на пътя. Ще се прави оглед на ската днес, за да се види дали се налага обрушване и допълнително обезопасяване.


Предният ден валя обилно дъжд в региона, която явно е предизвикало откъсването на скалите от ската, коментират преминаващи.

От 15 до 25 см е снежната покривка във високите части на област Смолян, според информация от Областното пътно управление. За прохода "Превала" е въведено ограничение за движение на товарни автомобили над 12 тона с ремаркета и полуремаркета. Пътищата в областта са проходими при зимни условия.

Пътната мрежа в Смолянско се обработва, 38 снегопочистващи машини са работили през нощта. Натрупаният сняг в Пампорово е 20 см в района на хижа "Студенец", информират от Планинската спасителна служба. Температурата в курорта тази сутрин е минус 6 градуса, времето е мъгливо.

Новините от днес и със задна дата