четвъртък, 16 декември 2021 г.

Ревност довела до жестокото убийство, мъжът има 3 деца от жертвата си

  

                   Снимка: iStock by Getty Images/МВР

44-годишният мексиканец с испански паспорт Пабло Санчес е извършителят на жестокото убийство на 40-годишната си съпруга Силвия Петрова от Разград, която бе издирвана в продължение на дни. Двамата са имали три деца и са живеели в апартамент на родителите на жената, съобщиха на пресконференция в областния град от прокуратурата и МВР.

Силвия Йорданова Петрова бе обявена за издирване на 11 декември, а пред полицията близките ѝ заявили, че е напуснала дома си облечена със синя грейка. 

"Доброволци от Разград се включиха в издирването, като огромен обем от информация бе анализирана, за да се изясни какво се е случило с жената. В хода на работата се получиха данни за извършено убийство и беше уведомен окръжният прокурор Тихомир Тодоров", обясни директорът на Областната дирекция на МВР Диян Минков.

По думите му, около 1 часа тази нощ в района на Западната промишлена зона в Разград са открити части от трупа на Силвия, заровени на 4 различни места.

Комисар Минков допълни, че местоположението на останките е посочено от съпруга на Силвия - Пабло Санчес - роден в Мексико и с испанско гражданство, както и със статут на временно пребиваващ в България. Първоначално той е задържан за 24 часа по Закона за МВР, след което е направил пълни самопризнания. 

"Пабло Санчес е привлечен към наказателна отговорност за умишлено убийство и му е наложена прокурорска мярка "задържане" за 72 часа. Аз имах възможността да проведа едночасов разговор с него. Той е изключително ерудиран човек, завършил е икономика в Мексико Сити, работи на летището в Тенерифе на висока позиция в диспечерската служба. За негово съжаление той загуби борбата с разградските криминалисти. Той беше изградил едно удачно алиби - сочеше места, които бяха далеч от жилището, в което е убил Силвия", каза от своя страна окръжният прокурор на Разград Тихомир Тодоров.

Той допълни, че убиецът е бил засечен от камерите в града и въз основа на тези доказателства той се е  пречупил по време на разпита и е направил признания.

"В момента оказва пълно съдействие на криминалистите. Ще бъде уведомено посолството на Испания. Трите деца са под грижите на баба им и дядо им, които са на преклонна възраст. По ирония на съдбата разкриването на убийството съвпадна с рождения ден на най-голямото дете, което е на 15-16 години. Другите две са на 8 и на 5 години", допълни обвинителят.

По думите на Тодоров, Пабло Санчес е регистриран на територията на държави от Западна Европа за насилие към жени.

"Той владее най-малко 4 езика, вегетарианец и антиваксър. Не е казал причината за убийството. Не е и готова съдебно-медицинската експертиза, така че не знаел какво непосредствено е причинило смъртта на жената. Вероятната причина за убийството обаче е болезнена ревност", допълни окръжният прокурор на Разград. 

От полицията допълниха, че досега не е имало сигнали от страна на Силвия или нейни близки за домашно насилие от страна на съпруга ѝ.

Утре Окръжният съд в Разград ще гледа мярката за неотклонение на убиеца. Работата по случая тече и към момента под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура-Разград.

Новините от днес и със задна дата