петък, 3 декември 2021 г.

Арестуваха 12 български граждани в Германия за престъпления за милиони

  

12 български граждани са задържани на територията на Германия за разпространение на наркотици. Петима от тях са обвинени за участие в организирана престъпна група. Това съобщи на брифинг пред журналисти говорителят на Специализираната прокуратура Христо Кръстев.

Разследва се трафик с цел разпространение на хероин за над 56 млн. лв.

Той добави, че от прокуратурата във Франкфурт не разрешават да се изнася никаква информация за самоличността на задържаните.

На територията на България не са иззети наркотици. Извършени са претърсвания в област Търговище.

Няма и задържани българи на наша територия, съобщи още Кръстев.

Всички материали по разследването са изпратени в Германия. В Спецпрокуратурата вече е образувано досъдебно производство, така че ще се осъществи разследване.

Неутрализирането на престъпното сдружение е резултат от едногодишни усилия и сътрудничество на германските и българските съдебни и полицейски органи в противодействието на организираната престъпност.


От думите му стана ясно още, че днес Спецпрокуратурата е постигнала споразумение с двама турски граждани, пренесли през наша територия хероин за близо 57 млн. лв. 


Наложените наказания са 9 години затвор при първоначален строг режим и 100 000 лева глоба за първия, а за втория - 8 години затвор при първоначален строг режим и 50 000 лева глоба.

Новините от днес и със задна дата