сряда, 10 ноември 2021 г.

Вида Попова: Копейкин не е новият Отец Паисий

 


                                                                  Колаж: Афера.бг
Вида Боева Попова е най - близкия сътрудник на Иван Михайлов около 30 години в Рим, до деня в който той си отива от този свят в ръцете на Вида и нейния съпруг Антон Попов. През всички години, които е работила рамо до рамо с Ванче, тя и нейния съпруг са се ползвали с абсолютното довери на Иван Михайлов и поради тази причина са останали толкова дълго да него, като най близки негови сътрудници по делата на МПО /Македонската патриотична организация/. Вида Попова е на преклонна възраст и е политически емигрант от 50 години и досега живее в Рим. Вида Боева, на нейната почетна възраст е може би най - възрастният, активен български журналист. Разочарована от лъжливи публикации за нейната личност и дейност, разпространявани от настоящия кандидат за президент Костадин Костадинов, тя публикува в личния си профил във фейсбук кратък текст с който изобличава Костадинов. 
Публикуваме текста без никаква редакция, с автентичния неин изказ:
ЗА НОВИЯ  "ОТЕЦ ПАИСИЙ"
Предани българи изпратиха ми снимка от страницата на фб на некой си Цончо Ганев.
С тоя МУХЛЬО нема да се занимавам, защото той е папагал на ОНЯ, който иска да вземе местото в сегашните времена на българския будител ОТЕЦ ПАИСИЙ.
ЩЕ прочете в приложената снимка, че Костадин Костадинов, както други са го кръстили, а не аз, с името "Копейкин" разпространява книга чрез което потвърждава, за големо съжаление и в моите очи че е махнал името МОРАЛ от неговото съзнание.
Познавам лично Костадин Костадинов, когато преди 7-8 години бе пристигнал в Рим с представители на ВМРОБНД от цела България, за да се поклонят пред гроба на Иван Михайлов и героинята Менча Кърничева. Тогава той бе заместник председател на ВМРОБНД.Така станахме и приятели. Той, заедно с делегацията, която наброяваше към 60 души посетиха и нашия дом, където бе сложено трапеза в памет на тия великани - борци в защита на Македония и нейната българщина. Всички гости, както и той беха живи свидетели, че този дом бе пълен с книги и книжа.
По-късно във Варна той/Костадин/ бе арестуван. Аз му се обадих по телефона, за да знае, че съм на негова страна. И винаги бех на негова страна и когато четех по вестниците лоши неща по негов адрес, в които се споменаваше за нечестни прояви по некакви учебници, буквари, вили, апартаменти, партии и прочее. Следех заедно с моя съпруг Антон и участието му в програмите на телевизия Скат.
Моето домашно възпитание ми налагаше да не взимам участие в тия нападки срещу него. Той е бил при нас, били сме приятели, мислех си , как ще пиша срещу него?
Спомних си за случая, когато на 25 юли 1943 година Мусолини е арестуван, а поканен уж на разговор при италианския цар Виктор Еманиел III. Царя го е повикал в двореца, фактически да го арестуват. Царица Елена жестоко се съпротивопоставила на това с думите: "В моя дом не позволявам гостенина да бъде арестуван. Вън, в двора, правете каквото искате".
И тоя случай ми помагаше, окуражаваше, както и домашното ми възпитание, ще повторя и тук, аз да се въздържам когато даже Костадин Костадинов започнаха да наричат КОПЕЙКИН.
И не само тогава но и когато рекламираше "института" на Гаджев с откраднатите книжа и книги от съюзната канцелария на МПО и редакция на вестник "Македонска Трибуна". Опитваше се тогава дори да зашеметява хората, че целата архива на водача на ВМРО била там и тържествено отваряше малко чекмедже. И като се водех от правилото, че сме приятели пак не му отговорих на тия абсолютни
неистини.
Сега, обаче, когато чета в снимката от фб на оня МУХЛЬО, че Костадин Костадинов му е дал книгата с заглавието, което ще прочетете, разбирам че подобни скруполи човек не бива да показва, а да се нахвърли с всичката си енергия срещу тия, които работят за руско сръбските интереси, прикривайки се зад свещеното име ВЪЗРАЖДАНЕ.
Никога нема да забравя и последните съвети на Иван Михайлов, казани на мен и съпруга ми Антон.
Той това го подчерта като показваше с показалеца към тия, като Никола Вапцаров, който бе дошъл пролетта през 1982 година и нахално влезна в дома ни, заедно с неговия приятел Гошо Младенов от Торонто. Тогава той предложи на Иван Михайлов 25 хиляди долари от името на комунистическа България, за да били работили заедно за българщината. Иван Михайлов категорично отказа.

Та да се върна на думите на Иван Михайлов подчертавайки и с показалеца си:
"Деца/ за него ние бехме негови деца/,
запомнете добре следното: Вие ще работите само за народа и за НИКОЙ ДРУГ. Ония, които рушат ще си намерят коцкари, женкари, проститутки, продажници за пари и ще си вършат рушителската си цел. Вие, само почтено ще вървите с народа и ще работите за народа".
Будителът Отец Паисий е светец, защото е работил почтено само за спасяване на българския си народ
А днешните във техното" Възраждане" знаят най-добре за кого работят.
-----
Прилагам снимката, за която става дума в текста:
 

Новините от днес и със задна дата