сряда, 10 ноември 2021 г.

Лозан Панов: ДБ ще предаде избирателите си, ако крои планове да управлява с Нинова

  

                              Снимка: БТА

"Демократична България" ще предаде избирателите си, ако прави планове да управлява с Корнелия Нинова. Това заяви в пост във Facebook, насочен към "милите и толкова много и дълго лъгани хора", кандидатът за президент Лозан Панов.

В публикацията си Панов разказва политическа "история", започваща от 2001 година, в която метафорично описва знакови фигури като "угоените паяци, служили на репресивната машина на бившата Държавна сигурност", а себе си и народа, към когото се обръща, "мухите, ловени в капаните на паяците".

"Ренесансът им започна при управлението на Симеон Сакскобургготски (2001-2005), а с идването на Бойко Борисов и дванадесетте години негово управление, те ни предложиха най-грозното и най-уродливото, което тази машина можеше да произведе", пише в началото на публикацията кандидат-президентът и продължава:

"Днес, те са принудени да търсят един по-перфиден начин, за да ни хванат още по-здраво в своя капан. "Паяжините" им отново са здраво оплетени чрез медиите, от чиито страници и екрани цинично ни гледа новият ни "спасител". До него с гордо вдигната глава в Инициативния му комитет са се наредили една дузина, публично извести ченгета, официално свързани с Държавна сигурност, които днес се считат за авторитетите, издигнали настоящия ни държавен глава за президент".

По думите му властта на ГЕРБ от 2009 година дошла с "медийно потънали в мъгла редовни избори" и фалшиви обещания, които се повтаряли и днес.

"Корените на новите момчета, които ще ни "спасяват", отново водят към "угоените паяци". Анимационните филмчета с громенето на корупцията, мили хора, са само прах във Вашите очи, а за истинско наказателно преследване се изисква работеща прокуратура. Главният прокурор е единственият, който има изключителните правомощия да започне наказателно преследване срещу когото и да било и единствен той може да стопира този процес", отбелязва Панов и реторично се обръща към читателите си:

"Защо никой не пита г-н Радев с вдигнатия юмрук, къде отиде в тази връзка проектът му за конституционни промени. Къде е Демократична България, която се бори за съдебна реформа, защо не задава този въпрос? Защо никой не иска да признае, че сценаристите са ударили г-н Радев здраво през ръцете и промяна не е имало и няма да има при неговото управление".

Лозан Панов открито твърди, че Румен Радев упорито бяга от дебат, и го призовава да не се страхува, а да "излезе от пашкула на ченгетата, в който се е свил".


Кандидатът за президент напомня на аудиторията в социалната мрежа, че Корнелия Нинова също е била част от Тройната коалиция, "чиито кражби доведоха господин Борисов на власт с измамата, че ще ни донесе справедливост".

"Корнелия Нинова е и тази, която издигна кандидатурата на Румен Радев за президент преди първия му мандат", добавя Панов.

"Представителите на г-жа Нинова безусловно подкрепиха и избора на г-н Иван Гешев за главен прокурор - единственият, който е оправомощен в тази страна, да се бори с корупцията. Президентът, издигнат от г-жа Нинова, осигури безпрепятственото възкачване на г-н Гешев "на трона", който ще гарантира сигурността на крадците през следващите години", казва още кандидат-президентът.

По думите му, ако ДБ има планове да управлява с Нинова, то това би било предателство за избирателите на партията.

"Демократична България би извършила истинско предателство към избирателите си, които вярват в каузата "съдебна реформа", ако задкулисно крои планове да управлява с г-жа Нинова, която даде всичко от себе си за безпрепятственото и окончателно завладяване на съдебната ни система. Днес рожбите на угоените паяци - Румен Радев и Бойко Борисов - играят етюди на сцената, докато сценаристите зад кулисите, се смеят цинично на наивността ни. Опасявам се, че лидерите на партията, която уж ме подкрепя на тези избори, са на път на предадат всички онези, които вярват, че те ще изчистят "угоените паяци" на бившата репресивна машина на комунистическия режим", пише Панов.

"Заради позицията, която заемам в съдебната власт, днес аз отново съм един от първите, които изпитват на гърба си "промяната", която дойде с новата власт. Всъщност едно от първите действия на Радевото правителство бе да смени директора на най-голямата "бухалка" на Борисов - Националната агенция по приходите. От биографията на новия шеф - г-н Румен Спецов, научих, че в миналото е бил данъчен инспектор, занимавал се е при това с "особени случаи". След това обаче си тръгнал от агенцията и от мастит данъчен се превърнал в пълен лаик, пък взел, че си купил и фирма с огромни задължения по ДДС. Вместо да уведоми прокуратурата, г-н Спецов намерил клошар, на когото продал дружеството, и така се спасил и излязъл от злощастната сделка чист като сълза, за да се върне преди няколко месеца на бял кон в приходната ни администрация", допълва Панов.

По думите му Спецов поискал среща с него, за да го уведоми, че ще обжалва решенията на съда по ревизионните актове със съпругата му и терорът върху семейството му щял да продължи. 

На финала на поста си Панов призовава хората, да се събудят 

"Днес е 10.11.2021г., мили хора, 32 години безкрайни лъжи, кражби и измами, докато децата ни безвъзвратно избягаха от това клето място. Румен Радев и Бойко Борисов/Анастас Герджиков са двете страни на един и същ медал, мили хора! Извикайте силно - стига вече толкова! Върнете достойнството на бъдните поколения, ако не искате да Ви съдят тежко! И изберете този, който е издържал теста на времето, защото времето никой не може да надхитри!", завършва публикацията си кандидатът за президент.

Новините от днес и със задна дата