неделя, 14 ноември 2021 г.

Изборен куриоз: Мъж гласувал четири пъти

 

                                      Снимка: "Булфото" 

Днес ставаме свидетели на още един изборен куриоз. Мъж от Хасково е гласувал четири пъти. Оказва се, че този случай не е единствен, съобщиха от Районната избирателна комисия в Хасково.

Мъжът е гласувал в 20-а секция в училище "Васил Левски". Неколкократно той е казвал на комисията, че е сгрешил и те му дават да гласува отново, предава БНТ.

Случаят не е единствен в Хасковска област, но е най-фрапиращият.

В село Караманци пък са задържали мъж по сигнал за купуване на гласове. Той е бил открит пред една от секциите в селото. В него са намерени списъци с имена на хора и около 2000 лева, които са иззети с протокол. По случая е образувано досъдебно производство.

Повече от 20 са подадените жалби в РИК - Хасково, сред тях за непозволена агитация. Също и за жена, която е била посетена в дома си с подвижна избирателна кутия, без да е подавала заявление за това.


По-рано днес в София жена сътвори изборен куриоз, след като е глътнала разписката от машината, защото не била доволна от вота. Тя била преследвана по стълбите от членове на секционната комисия, които я молели да даде разписката, защото се отчита, но накрая жената я сдъвкала и глътнала.

Новините от днес и със задна дата