неделя, 14 ноември 2021 г.

Анастас Герджиков: Ще обърнем резултата, нещата ще се променят рязко

  

Постигнахме основната си цел - да има балотаж на изборите за президент. И сега го има и то не по технически причини, защото активността беше ниска, а защото двойката Радев-Йотова не събират 50 процента. 

Това заяви кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков, след като станаха ясни първите резултати от екзитполовете на социологическите агенции.

По думите му, втората цел е била да бъде съкратена голямата разлика, която първоначално социологическите агенции са давали.

"Сега ще се променят рязко нещата, защото на втория тур няма да има толкова кандидати. Най-важното е, че това са мажоритарни избори. Аз не съм кандидат на никоя партия, затова разчитаме на подкрепата на всички български граждани на втория тур независимо от коя политическа сила гласуват те. На втория тур хората ще гледат качествата на кандидатите и визията им", добави Герджиков.

Той отново настоя за дебат с Румен Радев.

"Дебат трябваше да има и след като Радев не пожела да го проведем, се надявам, че сега ще го проведем между двата тура. Ние разчитаме на подкрепа от всички български граждани, защото се гласува за личности. Дори на този първи тур, на който имаше толкова обвързаност с гласуването за парламент, привърженици на други партии са дали гласа си за нас", заяви кандидатът за държавен глава, подкрепен от ГЕРБ. 


Анастас Герджиков коментира и резултатите от парламентарните избори.

"Колкото и избори да направим - резултатът ще е еднакъв. Ние призоваваме всички политически лидери още утре да положат всички сили за това да съставят редовно правителство. Тази вечер всички партии ще кажат, че са победители.

Едни, защото са първи, а други, защото са получили повече гласове, отколкото са очаквали. Всъщност победители в очите на българските граждани ще са тези, които успеят да съставят кабинет. Всички виждаме кризата, в която се намираме", заяви той.

Новините от днес и със задна дата