четвъртък, 18 ноември 2021 г.

Изнасиленото и запалено момиче е на командно дишане, рецидивистът се опитал да ѝ отсече пръстите

  

Окръжната прокуратура в Разград привлече към наказателна отговорност 25-годишния рецидивист от град Цар Калоян Н.Я., който изнасили своята 17-годишна първа братовчедка, причини ѝ множество тежки телесни повреди и опита да я убие, като я запали, съобщиха от държавното обвинение.

Повдигнати са му обвинения в три престъпления. 

Мъжът е задържан късно следобед на 17 ноември, след като се укриваше около денонощие след извършеното от него тежко престъпление. Добре известен е на органите на реда и на прокуратурата и е осъждан два пъти, като в единия от случаите е изнасилил майката на последната си жертва.

Досъдебното производство е образувано на 16 ноември, след като 17-годишното момиче е открито в тежко състояние в семейната къща в Цар Калоян. То е изнасилено от братовчед си, който след това я е пребил, опитал се е да ѝ отсече пръстите на лявата ѝ ръка и накрая я залял с бензин и я подпалил.

Девойката е транспортирана в русенска болница с 30 процента изгаряния и е на командно дишане. Съществува реална опасност за живота ѝ. По данни на прокуратурата, лекарите в Русе са започнали да ампутират част от пръстите на пострадалата.


Извършителят пък е избягал с автомобил и се е укривал, но е задържан на един от пропускателните пунктове при село Стражец с помощта на полицията и жандармерията под ръководството на Главна дирекция "Национална полиция".

Работата по изясняване на детайлите около случилото се продължава и към момента под надзора и ръководството на Окръжната прокуратура в Разград.

Пред Нова телевизия дядото на насилника и жертвата му обясни, че те са деца на синовете му. Внучката му е дъщеря на по-малкия му син, който работи в Германия. 

Извършителят на тежкото престъпление ще остане задържан за срок до 72 часа с цел довеждането му пред съда за постановяване на мярка за неотклонение. Предстои внасяне на искането и разглеждането му от Разградския окръжен съд.

Новините от днес и със задна дата