понеделник, 8 ноември 2021 г.

Президента Радев отново се уплаши и избяга от дебат с Герджиков / видео

Кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков отиде в пресклуба на БТА в Хасково, точно в 15 часа, за да се срещна с укриващия се от дабети Румен Радев.

Проф. Герджиков покани Радев, за да обсъдят предизвикателствата пред държавата и да се чуе всеки един от двамата какво предлага.

„Вече близо месец Румен Радев не отговаря на поканите към дебат и затова предложих днес тук да го направим, защото сме на място и да не губим време.

Моля и вас, националните телевизии, да потърсите начин това да се случи, защото е част от изборния процес. Ако пък толкова не иска и го е страх, нека да отговори Илияна Йотова от негово име, или друг човек от екипа им, който е компетентен и може да отговори за важните точки от тяхната програма“, заяви проф. Герджиков, който беше точен на срещата, но не и Румен Радев, който отново се покри.  

„Но нямаме друг избори, ако искаме гражданите да имат информиран избор и да знаят какво са очакват от кандитатите. Няма как да си водим дебат сами и накрая ощетени ще бъдат гражданите", заяви проф. Герджиков по повод страха на Радев да излезе срещу него за диалог преди излорите тази неделя. 

Проф. Герджиков обсъди тежката ситуация с изключително високите цени на тока за бизнеса. „Над 40 населени места, които посетихме, всеки един от бизнеса ни каза, че им става все по-непосилно да се справят с разходите. Всички казват, че ако от утре не се вземат спешни мерки ги грози фалит“, заяви той. 


Това щеше да бъде и една от темите по дебата, който поиска проф. Герджиков с Румен Радев, тъй като той е пряко отговорен за случващото се в момента в България, защото именно негово е назначението на служебното правителство и Радев носи отговорност. 

„Имаме чувството, че държавата е на автопилот или в свободно падане“, заяви Невяна Митева, която е кандидат за вицепрезидент.  

Новините от днес и със задна дата