понеделник, 8 ноември 2021 г.

Внезапно на 46 г. почина българската журналистка, доц. д-р Поля Иванова

 

Отиде си легенда в българската журналистика. На 46-годишна възраст почина внезапно един от най-всеотдайните преподаватели от Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ доц. д-р Поля Иванова. 

За това съобщиха от самия факултет, но без да посочват какви са причините за смъртта ѝ. 

„С дълбока скръб съобщаваме, че внезапно ни напусна доц. д-р Поля Иванова (1975 – 2021 г.), всеотдаен учен и професионалист, добър човек и колега, незаменим приятел, любим преподавател и наставник.

Тя ще остане завинаги в сърцата ни. За студентите, преподавателите, колегите загубата е тежка. Изказваме най-дълбоки съболезнования на семейството и близките“, пишат от ФЖМК. 

Доц. д-р Поля Иванова посвети стотици млади хора в тайните на телевизията с лекционните си курсове като „История на телевизията“ и „Поведение пред камера“. Има богат професионален опит като репортер в новините на Ефир 2 и Канал 1 на БНТ, водещ на новини, а също и водещ, редактор и репортер в телевизия „7 дни“.

Нейните книги „Първа програма - Канал 1 на БНТ (1959-2000)“, „Втора програма – Ефир 2 на БНТ (1975-2000)“, „Българската телевизия 1959-1990“, „Христоматия по история на телевизията в България“, „Телевизионни жанрове. Теория, методи и модели“, „Поведение пред камера“, „Българска телевизионна журналистика“, „Телевизионно време“ са новаторски принос в изследванията на телевизията.

Новините от днес и със задна дата