понеделник, 8 ноември 2021 г.

Кандидат-депутатът от НФСБ, хванат да отглежда марихуана, се оправда: За лечение е

 

                       Снимката е илюстративна
Кандидатът за народен представител от коалиция "Патриотичен фронт" Валентин Велев, който беше уличен в отглеждане на канабис, е заявил, че е засадил растенията с медицинска цел.

"Той спомена, че има някакви проблеми, както и негова роднина, която има глаукома.

Този коноп да бъде използван за медицински цели. Смятам, че още от лятото са започнали разработки, разпоредени от най-високо място върху хора от листата,  т. нар. уязвими хора, за които е имало данни, че са замесени в нещо, за което ние не сме знаели, Иначе нямаше да има такива хора в листата", заяви Доброслав Иванов, областен координатор на НФСБ - Сливен.

Десетият в листата на коалицията в 21 МИР-Сливен подаде заявление за заличаване от листата и на обяд РИК в Сливен заличи неговото име. Той напуска и партия НФСБ, откъдето определят пък задържането му като предизборна атака.

Валентин Велев беше задържан в петък при спецоперация в природен парк "Сините камъни". Сега е на свобода, но с образувано досъдебно производство. Според полицията на място са открити 15 растения канабис, уреди и инсталация за отглеждането им. 


Новините от днес и със задна дата