събота, 27 ноември 2021 г.

СЗО даде прогнози за края на пандемията от коронавирус

 

Никой не може да ви каже кога и как може да приключи пандемията на коронавирус. Днес експертите се занимават със създаването на сценарии за това как може да се развие по-нататък. 

Поради това можем поне приблизително да разберем за какво трябва да се подготвим в близко бъдеще, съобщава СЗО.

В началото на ноември СЗО беше домакин на няколко кръгли маси за обсъждане на бъдещето на пандемията. Освен това бяха обсъдени различни инфекциозни заплахи. В резултат на това бяха предложени няколко различни сценария за развитие на събитията.

"Малко щастие"

Този сценарий предполага, че болестта може да бъде контролирана, което води до края на пандемията. По-голямата част от населението на света ще получи необходимия имунитет и ще бъде готово за следващите възможни огнища на други инфекциозни заболявания.

"Обичам те, мразя те"

Коронавирусът ще продължи да мутира и да циркулира из цялата планета. Той ще стане неразделна част от човешкия живот. В същото време последиците от пандемията постепенно ще стават все по-забележими в различни сфери на живота на хората.


Хотел на разбитите сърца

Вирусът продължава да мутира и става все по-инфекциозен. Държавите не са в състояние да установят конкретни превантивни мерки, които ще предизвикат неравенства от екологичен, социално-икономически, политически характер.

"И тук идва бедата"

Заедно с пандемията от коронавирус ще започне да се развива и пандемия от друго заболяване. Двойната заплаха ще доведе до колапс на световната икономика. Ситуацията ще се влоши бързо и човечеството ще започне да страда от екстремни метеорологични явления./БЛИЦ

Новините от днес и със задна дата