петък, 26 ноември 2021 г.

Община Бургас получи престижна награда от Фондация „Глобални библиотеки – България“

 Община Бургас получи престижна награда от Фондация „Глобални библиотеки – България“

Община Бургас получи престижна награда от Фондация „Глобални библиотеки – България“. Тя е в категория „Публична институция“. Официалната церемония по връчването на наградите бе открита от Спаска Тарандова, член на УС на Българската библиотечно-информационна асоциация и изпълнителен директор на "Глобални библиотеки" в клуб „Перото“.

Наградите бяха раздадени в категориите – „Медии“, в две подкатегории - национална и регионална медия, „Спомоществовател“, „Публична институция“. Селекцията е извършена от петчленно жури от членове на Обществения съвет на ФГББ - проф. Боряна Христова, Снежана Йовева, проф. Владимир Атанасов, поетът Георги Константинов, и председател доц. Георги Лозанов.

Община Бургас получи престижната награда за подкрепата за изграждането на новата сграда на Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“ и развитието й като активна културна институция.

На няколко пъти на церемонията беше отбелязано, че новата сграда на Библиотеката е ценна не само като архитектурно постижение, но е станала истинско духовно средище. Това се дължи на факта, че минало, настояще и бъдеще си дават среща в новото пространство, в полза на четящите хора.

„ Ако искате да видите опашка за влизане в библиотека, елате в Бургас“. Това заяви при приемането на наградата Весела Йорданова, Директор на Дирекция „Култура и връзки с обществеността“ в Община Бургас.


На церемонията по връчване на наградите на Фондация „Глобални библиотеки – България“ присъства отличени организации, литератори, гости.

Новините от днес и със задна дата