сряда, 3 ноември 2021 г.

Агент от комунистическата ДС продава хапчетата на Кирил Петков

  

Изданието Plovdiv-online с разкритие кой продава продуктите на бившия служебен министър на икономиката Кирил Петков.

Оказва се, че това е човек от Държавна сигурност, който в близкото минало е бил приближен до Жан Виденов и Румен Гечев, а по-късно става съдружник на Моника Станишева.

Ето какво пише изданието:   

Кой продава хапчетата на Кирил Петков в България, от които бившият незаконен служебен министър и настоящ политик е станал милионер?
След като в серия разследвания разкрихме манипулативния начин, по който Петков рекламира продукта си в мрежата, включително ползвайки за рекламно лице една от най-влиятелните и богати жени в света – Опра Уинфри, дойде ред и на дистрибутора у нас.
Ексклузивен диструбутор за България на хапчетата на Кирил Петков е фирма Смартбио ООД.

Собственик на Смартбио ООД с 50% дял е Владимир Жеглов.  Името му е прелюбопитно и показва защо в основата на проекта ПП ПП няма ляво, няма дясно.  Това е секретният сътрудник на Държавна сигурност  – агент Тенто.

Но кой е Тенто?

Владимир Иванов Жеглов – бизнесмен и политик от началото и средата на 90-те, в левия сектор.

Жеглов е ключова фигура в управлението на България тогава, съветник по икономическите въпроси на премиера Жан Виденов. Икономически министър пък е Румен Гечев.

Триото доведе България до фалит в икономиката и девалвация на лева, след което той изчезна като самостойна парична единица, а финансовата ни система бе вкарана във Валутен борд.

Как К. Петков се свързва с В. Жеглов?

След като фалира България като икономически съветник на Виденов, агент Тенто се насочва към частния бизнес и създава портала Dir.bg.
С кой обаче?

Със самата Моника Станишева, жената на наследника на Виденов в БСП – Сергей Станишев.


Моника Станишева става член на борда на Дир.бг през 2016 г., като в борда вече е и В. Жеглов.

Г-жа Станишева ревностно е отклонявала журналистически въпроси за съпричастност с Дир.бг, но според Търговския регистър е видно, че мястото и като член на борда директорите е гарантирано до 23.12.2024 г.

Порталът е препродаван през годините, но в Съвета на директорите му си остават неизменно Жеглов и Станишева.
И все пак – как Киро Харварда, който от юноша е в Канада, се свързва с Жеглов-Тенто?
Plovdiv-online се натъкна на показателна снимка!

На нея в компанията на президента Румен Радев са бащата на Киро – Петко Петков, Моника Станишева и Владимир Жеглов.
Очевидно, след като бай Петко вазира в Канада, като оставя невръстния седемгодишен Киро у нас, преди да го прибере – вече юноша, не е скъсал старите си връзки.

По пътя на копринката Киро Петков се оказва в една мрежа (net – на англ.) с Владо Жеглов. Вероятно защото „Нашите хора прекроиха света“, както казва посланикът на Руската федерация у нас през 90-те Александър Авдеев*.

Но хапчетата-чудо на „канадско-българския мелез“ Киро Петков са само пробване на почвата. Някой и друг милион, за да се съживят връзките.
Ноу-хауто прави салто мортале в политиката с внезапното назначаване на К. Петков за служебен министър от Румен Радев.
И с още по-внезапното създаване на политически проект от нищото, подкрепен от Радев.

ПП ПП съдържа в абревиатурата си инициалите на таткото на Киро – Петко Петков. Цялата абревиатура пък е разчетена в социалната мрежа като Петко Петков Прави Партия (на Киро). 

Агентите на комунистическата ДС, по арогантни от всякога се опитват да се реабилитира и заграбват. Сякаш не им беше достатъчно, че оставиха пенсионната система на нула и все още половината от пенсиите на българите се плащат не от пенсионната система, а от бюджета на България. Влизат в директорските бордове на банки, фалират банки. Това са средите от които ни подхвърлиха Кирето Петков. За Закон за лустрация обаче, все е късно. Допускаме ги във всички свери на живота си, а после се оплакваме, че нещо не върви.

Новините от днес и със задна дата