сряда, 3 ноември 2021 г.

Появи се запис как шеф Токев шофира по джанти по Околовръстното шосе (видео)

 

                                       Снимка: БНТ 

Видеозапис, показващ как известният готвач Андре Токев шофира пикапа си с разкъсани гуми по Околовръстното шосе на София, се появи в няколко групи във Фейсбук.

На кадрите се вижда как пикапът се движи със спукани гуми, като малко по-късно остава по джанти и аварира по средата на пътя. 

52-годишният Токев бе задържан от пристигналия патрул на Пътна полиция, след като дрегерът отчита 1,9 промила алкохол в издишания въздух. По-късно кръвната проба е показала 1,7 промила алкохол в кръвта на готвача.  

Арестът на Андре Токев стана по време на акцията на Пътна полиция срещу шофьорите, седнали зад волана след употреба на алкохол и наркотични вещества. По-късно от прокуратурата съобщиха, че той е извършил престъпление в условието на рецидив, тъй като през 2019 г. му е наложела условна присъда с изпитателен срок за същото нарушение.

След като бе отведен в столичното Четвърто РПУ, на Токев му бе повдигнато обвинение и той бе оставен в ареста за 72 часа по решение на наблюдаващия прокурор.

Днес Софийската районна прокуратура внесе искане в съда за налагане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" за готвача.


Тъй като той е нарушил изпитателния си срок по постановената условна присъда, при разглеждане на делото съдът може да наложи ефективно наказание.

Новините от днес и със задна дата