събота, 27 ноември 2021 г.

ГЕРБ ще предложи незабавен мораториум върху тегленето на дълг от държавата (видео)

  

Незабавен мораториум върху тегленето на дълг от държавата ще е едно от първите предложения на ГЕРБ в парламента, обяви лидерът на партията Бойко Борисов пред медиите в Арбанаси. Срещата беше излъчвана в официалния профил на бившия премиер във Фейсбук.

Той увери, че от ГЕРБ се отнасят най-добронамерено към съставянето на правителство, но новият кабинет сам трябва да прецени трябва ли ни, или - не, дълг, при положение, че тегленето му в момента е неизгодно.

Вашите деца ще връщат онова, което причиняват тези хора. Тихомълком, без да се знае за какво, всеки понеделник по половин милиард се тегли. Тези тегления ние много пъти сме ги обсъждали, защото няма човек, който не иска да не са безплатни детските градини, да не се плаща ДДС и данък. Но детските гради ще се окаже, че не са безплатни, защото децата, които ги посещават ще трябва да връщат този дълг. Румен Гечев да дава финансови съвети е като Кузов да е възпитател в детска градина

Само социалните мерки, които предложиха вчера, са около 15 млрд. лева. Бюджетът се прави от управляващите, защото основното мерило е да спазиш дефицита. Сега ще си затраят, познавам ги добре. като ги гледам инфлацията ще отиде към декември около 10%, коментира Борисов.

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че най-важно е сега да се фокусира вниманието към бюджета за следващата година.

Да им дадем шанс, да действат напред, каза той във връзка с бъдещото ново управление. И увери, че всички добри предложения за бюджета ще бъдат подкрепени в НС от ПГ "ГЕРБ".


Лидерът на формацията очерта три основни кризи, в които се намира в момента страната ни - миграционна, ковид и финансово-икономическа. Към това той прибави, че всеки понеделник, по думите му, се тегли по половин милиард лева дълг, без да се знае за какво, и задлъжнялостта, според него, е вече около четири милиарда лева.

Нямало да правят атомна централа в "Козлодуй", а ще правят водородна централа - това са смели предложения за бъдещето, продължи Борисов с анализ на преговорите за коалиционно споразумение.

Незнанието мога да го оправдая, откъде да знаят, че сме увеличили с 30 години напред живота на 5-ти и 6-ти реактор на "Козлодуй", ще проверят и ще се уверят, че е така, коментира Бойко Борисов.

Новините от днес и със задна дата