четвъртък, 11 ноември 2021 г.

Близки изведоха с полиция възрастен мъж от дом във Варна, но той почина

 

77-годишен мъж, настанен в дом за възрастни хора във Варна, почина в болница, а близките му се съмняват, че той е бил подложен на насилие, съобщи Нова телевизия.

Пенсионерът бил настанен в дома от семейството след лечение в болница. След настаняването му обаче семейството остава без никаква връзка с него. По думите на дъщерята Невяна Петрова, персоналът в дома е отказал информация и съдействие. 

"На 26 октомври, след 8-дневен престой в болница, където беше на хемодиализа заради бъбречни проблеми, настанихме баща ми тук в дома за възрастни хора. Беше стабилен и контактен. Той имаше нужда от специално лекарство, което да му се дава всекидневно и да бъде наблюдаван. Още на следващия ден информация ни беше отказана. Винаги когато искахме да говорим с него - казваха, че спи или буйства", обяснява Петрова.

Затова близките са потърсили помощ от полицията. В крайна сметка мъжът е бил изведен от дома, но в критично състояние, закаран е в болница, но за съжаление е починал. Близките се съмняват, че над него е упражнено насилие и че е бил упояван. Те са подали жалба в прокуратурата. Очаква се експертизата от извършената аутопсия.


От хосписа не пожелаха да коментират. Проверка на Агенцията за качество на услугите е установила редица нарушения.

Новините от днес и със задна дата