събота, 20 ноември 2021 г.

К-19 погуби невероятният лекар, изолирал се от семейството си, за да лекува пациенти

  

Британски хирург, станал известен в родината си като „невероятният лекар“, който прекара месеци отделно от семейството си, лекувайки пациенти на първа линия срещу Covid-19, почина, след като самият се зарази с вируса, пише bg-voice.com.

Д-р Ирфан Халим се е сринал по време на смяна и е бил в интензивно отделение девет седмици, преди да издъхне миналия уикенд, съобщи семейството му. Той прекарал последните си мигове в прегръдките на жена си.

Тя вярва, че той се е заразил с Covid на работа.

45-годишният лекар е лекувал повече от 250 000 пациенти за 25-годишната си кариера. В разгара на първата вълна д-р Халим се изолира от жена си и четирите си малки деца, за да ги пази.

Колега от болницата в Суиндън го описва като „дефиниция за услуга на другите“. Съпругата му каза, че той притежавал качества на „10 мъже в едно тяло“.

В сърцераздирателно съобщение на страница за набиране на средства Сайла Халим написа: „Моят любим Ирфан почина в неделя, 14 ноември, в 19:51 часа мирно, докато го държах в ръцете си, нашепвайки молитви и любов в ушите му, заедно с брат му и сестра му, заобиколени от всичките му приятели.”


Д-р Халим се разболява на 10 септември и прекарва повече от два месеца в интензивно отделение. Той „се бореше усилено да бъде с децата си всеки ден, докато беше на вентилатор“, казва съпругата му.

Тя написа: „Ирфан, ти ми подари 15 вълшебни години като твоя съпруга, четири прекрасни деца, прекрасни спомени, които ще ме топлят в оставащите ми дни на този свят. Ти отдаде 25 посветени години служба на здравеопазването, работейки като главен хирург-консултант.

Моля, споменавайте го в своите молитви и дайте планини от сила за децата му за болката от загубата на прекрасен, обичан баща на толкова нежна възраст. Ирфан, ти беше не само най-добрият ми приятел, но и най-добрият приятел на всички наши деца и много други.“

Близки описаха д-р Халим, който специализира в лапароскопската хирургия, като „човек с много таланти“.

Страница за набиране на средства, създадена в подкрепа на роднините на д-р Халим, го описва като „единственият хранител на семейството му“.

Новините от днес и със задна дата