неделя, 31 октомври 2021 г.

Цънцарова разнищи Кацаров заради смразяващото ѝ кръвта ВИДЕО от ВМА

  

„Никога няма да забравя изражението на лицето ти, когато се върна от ВМА“, това каза Петя Дикова на колежката ѝ Мария Цънцарова, която преди дни влезе в най-тежкото COVID отделение във ВМА и показа смразяващо кръвта видео.

„Наистина бе тежко време, което прекарахме там. Това е лечебното заведение, където на практика няма липси що се касае за апаратура. Лекарите дават всичко от себе си. Единственият им проблем е, че няма места, където да лекуват болните.

Много тежко е“, сподели Цънцарова минути преди гост при нея в bTV да бъде служебният здравен министър Стойчо Кацаров.

„Изключително разтърсващо е това, което видяхме и преживяхме там. Драматична картина“, каза още Цънцарова.

Кацаров пък й отвърна: „Препоръчваме на всички българи да изгледат това видео. Това е най-тежката COVID вълна сега. Здравната система се справя засега добре. 

Броят на хоспитализациите е по-малък от предишните вълна, но сме на ръба на възможностите да осигурим реанимационни легла и лекари“, необяснимо се оправда Кацаров.

Той заяви, че от „нас“ зависи дали сме достигнали „най-страшното“, но каза, че „най-страшното предстои, ако не следваме въведените мерки“.

Цънцарова го попита дали по негови наблюдения хората носят маски.

„Нямам много наблюдения какво правят хората. Хора, сложете ги тия проклети маски – гледам ги, че малко ги носят и ги слагат под носа“, каза служебният здравен министър.

Той призна, че според него няма ефикасен контрол, но „това са възможностите ни“.

Цънцарова го попита защо другите страни се справят с контрола на пандемията, а у нас вината се прехвърля върху хората. Освен това тя го разпита и за евентуалното откриване на нови реанимационни легла и ще има ли лекари за тях. 

Кацаров обаче започна да увърта и каза, че „не може да отговори и да ги назове по имена“.


„Сериозно ли това, което казахте, че болни от COVID могат да бъдат лекувани в чужбина“, попита водещата.

„Има такава възможност. Това може да стане в между съседни страни“, заяви Кацаров, които за пореден път заяви, че според него нямало проблем с доставките на кислород за болнични лечения, а производителите доказаха преди дни, че това му твърдение не е вярно.

„Да, със сигурност обмисляме локдаун. Ако сегашните мерки не дадат достатъчен резултат, то това е последната възможност – пълно спиране на стопанска и обществена дейност“, допълни служебният здравен министър, който обаче заяви, че няма „конкретно число, което да изисква налагането на локдаун“.

„Не мога да потвърдя или отхвърля дали до изборите ще има локдаун“, продължи да шикалкави Кацаров, който заяви, че и при сегашните данни е трябвало да се наложи пълен локдаун, но те решили да наложат т. нар. „зелен сертификат“.

„Вие очевидно не спазвате собствения си план“, отсече Цънцарова.

„Е, ние сме затворени на практика“, опита се да се оправдае Кацаров.


Водещата го попита дали обсъжда действията си със служебния министър Стефан Янев или президента Румен Радев, но очаквано Кацаров не отговори директно на този въпрос, а заяви, че само ги информирал.

„Точно дискриминация е зеленият сертификат, но Европейският съд каза, че не е“, скандално се опита да се оправдае Кацаров по повод негови думи, че сертификатът е дискриминационен.

Новините от днес и със задна дата