неделя, 31 октомври 2021 г.

Ревнивец уби новия любим на бившата си приятелка в Сливен

  

30-годишен мъж е задържан за убийство в Сливен, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Сливен. Престъплението е извършено на 29 октомври на площад "Стоил войвода" в града. Жертвата е мъж, също на 30 години, който е бил прободен с нож.

Убиецът, който е успял да избяга и да се укрие, е задържан вчера. Той не е криминално проявен, но има регистрация за шофиране след употреба на алкохол.

Повдигнато му е обвинение в умишлено убийство и е оставен в ареста с прокурорско разпореждане за 72 часа. Очаква се от държавното обвинение да поискат от съда налагането на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". 

Бащата на убития млад мъж обаче разказа подробности за жестокото престъпление пред "24 часа". По думите на Димитър Русчев, около 21 часа в петък 30-годишният му син Божидар отишъл да вземе приятелката си Мария от дома ѝ. Спрял колата си пред къщата ѝ и дори не свалил предпазния си колан.

В този момент обаче се появил бившият приятел на Мария, който извадил нож и започнал да мушка във врата и тялото Божидар. Младият мъж издъхнал на място.

Тялото на Божидар било намерено от приятелката му, а тя се обадила на майка му.

"Жена ми отива и вижда как момичето тръгва да бяга. Аз имам чувството, че тя е видяла всичко", разказа Димитър Русчев. 


Почерненият баща обясни, че синът му е нямал шанс да се защити или избяга, защото още е бил с предпазния колан.

"Притесняваме се, че случаят може да се потули. Убийството стана преди 2 дни, не се е появило в медиите. Притесняваме се, че може да има чадър над убиеца", каза още Димитър.

Говорителят на Окръжната прокуратура в Сливен Ваня Белева обаче заяви, че подробности за убийството и за действията на прокуратурата ще бъдат оповестени на брифинг на 1 ноември.

Млад спортист е жестоко убитият в Сливен

Новините от днес и със задна дата