събота, 2 октомври 2021 г.

Списвачът на фейк-новините на Бабикян работи при Минеков?

  

Политическият анализатор Кристиян Шкварек изобличи в социалните мрежи човекът, който списва фалшивите новини в сайта на Бабикян. Това е Светослав Трайков, който в момента е съветник на Велислав Минеков, но в миналото си е бил голям почитател на бившия премиер Борисов. Ето неговият пост от фейсбук:

Една история за фалшивите новини и лъжата, която трябва да прочетат всички политически партии.
"Не може да отлгеждаш змии в задния си двор и да очакваш да хапят само съседа ти."

Това долу е Светослав Трайков - един от хората на Арман Бабикян и, твърди се, списващият сайта на Бабикян за фалшиви новини - Информиран.нет. В момента е съветник в министерство на културата на министър Минеков. Известен е с почти ежечасовото си спамене на Фейсбук с фалшиви новини, колажи и коментари. Както и с това колко партии и политици е сменил.

В деня, в който беше обявена кандидатурата на ректора на СУ проф. Анастас Герджиков за президент Светослав Трайков публикува колаж с фалшив цитат на Герджиков по адрес на Борисов.

Написа дълъг пост с цитат, в който Герджиков уж хвалел Борисов и го сравнявал със Стамболов при връчването му на титлата Доктор Хонорис Кауза. Пост излезе моментално и като "новина" в Информиран. нет и беше споделен стотици път. Добра работа, успешна - за това съществуват тези сайтове в крайна сметка.

Само че на следващия ден острието на формацията, която стои зад Светослав Трайков - Татяна Дончева, взе че повтори тази фалшива новина в национален ефира. Моментално последва позвъняване от проф. Герджиков в ефир, който обори твърдението.

Оказа се, че Борисов дори не е получавал такава титла, всичко е измислено в поста на Трайков. Тя самата призна, че е прочела "новината" в интернет и обеща да се извини, ако се окаже лъжа. Така и направи по-късно, но щетата вече беше нанесена.

Новината, че Дончева лъже в ефир обиколи медиите. Самият клип как Герджиков я обвинява в лъжа в ефир обиколи интернет. Един от водещите политици на ИБНИ беше изложен в публичното пространство като лъжец. Защо?

Защото е прочела фалшива новина, пусната от СОБСТВЕНАТА ѝ формация. От сайтът за фалшиви новини на колегата ѝ Арман Бабикян, дело на неговия служител и активист на ИБНИ Светослав Трайков.

Г-да политици - не отглеждайте змии в задния си двор с надеждата, че ще хапят само съседите ви. Тяхната отрова може да застигне и самите вас. Днес лъжите им ще излагат противниците ви, но утре самите вие ще се хванете на тях и изложите, както стана с г-жа Дончева и професионалния лъжец в собствената ѝ партия.


Нека всяка партия се отърве от сайтовете си с фалшиви новини и хората, които ги списват. Така ще е по-безопасно за всички, включително партиите с такива сайтове.

А бъдете сигурни - ВСЯКА партия има такива.

Новините от днес и със задна дата