Скокът на природния газ няма как да не се отрази на цената на топлинната енергия. Това каза пред bTV Кремен Георгиев, председател на асоциацията на топлофикациите.

"80% от разходите на топлофикациите отиват за природен газ. При 100% увеличение на газа с 80% чисто математически трябва да се вдигне цената на парното", обяви той.

"Ако сметката за парно досега е била 300 лв., вероятно от януари ще се увеличи със 150 лв.", прогнозира Кремен Георгиев.

Изравнителните сметки ще бъдат изчислявани на базата на 2 цени - преди януари и след това. Цените могат да се увеличават 2 пъти в годината.

При рязко понижение на температурата топлофикациите имат готовност да пуснат парното.

Сметките на тока и храните  бомбастични, като Кирил Петков, Асен Василев и калпавия министър на енергетиката на Румен Радев са основната причина за галопиращата с бясна скорост инфлация и на фона на цялата драма за българското общество тези хора имат наглостта да искат власт и да управляват. Невиждан гьонсуратлък! На всичкото отгоре, Конституционния съд още не се е произнесъл за лъжата с гражданството на Кирил Петков. Българския народ, никога не е обеднявал така драстично и толкова много, както при това служебно правителство.

Бих поел отговорността да съм премиер, но не бих поставил такова условие. Това заяви лидерът на "Продължаваме промяната" Кирил Петков пред NOVA.

"Ние сме много отворени за най-добрите капацитети по теми да бъдат министри. Не държим всичко да идва от нас. Най-важното е да стигнем до 121 депутата. Ще определим кой ще бъде министър-председател след разговори с всички. Аз бих поел отговорността да бъда премиер, но не бих дал това като условие", каза Петков и подчерта, че с екипа му са наясно, че бъдещото управление ще е коалиционно, а "в коалициите трябва да има и доза компромис".