четвъртък, 2 септември 2021 г.

Бургас изпраща лятото с вкусен фестивал на рибата и виното

 

Ароматна рибена чорба, прясна риба, вкусни морски деликатеси и селектирани вина от най-добрите изби ще има на традиционния бургаски Фестивал на рибата и виното, който ще се проведе от 10 до 12 септември в района на Експозиционния център "Флора" в Морската градина в Бургас.

Освен богатата кулинарна програма, фестивалът ще предложи вкусни демонстрации, игри и много настроение за всички, съобщиха от пресцентъра на Община Бургас.

Някои от местните заведения ще поставят свои кулинарни шатри във фестивалната зона, а готвачите им ще приготвят пресни морски деликатеси на живо пред посетителите. Традиционният приз "Най-вкусна рибена чорба" ще бъде даден и тази година на заведението, което успее да изненада журито на фестивала с най-добрата рецепта за рибена чорба.

Специалисти ще разказват какво вино на каква храна подхожда и с какво е най-добре да съчетаваме морските изкушения на фестивала.

Всеки фестивален ден ще приключва с концерти. По програма е предвидено участие на Веселин Маринов, група "5-те Сезона", група Контрол, Елица Димитрова трио, група Homeovox, Yavi и над сто артисти. Ще има изпълнения на стари градски песни, фолклорни състави и др.

Фестивалната зона ще работи от 11.00 до 23:00 часа в събота и неделя, а в петък, 10 септември, стартът ще бъде даден след 16.00 часа.

Новините от днес и със задна дата