четвъртък, 16 септември 2021 г.

Политолог разкри пъклен план на Радев, в сглобката са Петков и Василев

  

Моят дълг е да кажа, че вървим към полупрезидентски режим на управление с Народно събрание с пропрезидентско мнозинство. Те ще гласуват дневният ред на Румен Радев, не на народа. 

Това заяви в ефира на "Здравей, България" политологът доц. Антоний Гълъбов.
"Българите ще могат да кажат дали са съгласни с това по време на изборите през ноември", смята експертът. 

В студиото бе и политологът Татяна Буруджиева:

"Това ще търси двойката Радев-Йотова. Да смениш министри означава, че тези двама души ще правят партия", заяви тя.

Според Кольо Колев, който също бе в студиото, това просто е вървене към съставянето на нормално правителство. "Просто хората не виждат до момента някой, който да въплъщава тяхната надежда", смята той, което обаче не отговаря на истината.

Буруджиева отчасти се съгласи с тази логика. "Последните два избора показаха, че ИТН не са припознати като алтернатива. В България има едно крайна тенденция определени хора да са активни, а другите да не желаят да бъдат такива. Петков и Василев противоречиво се разполагат и в ляво и в дясно", смята тя и е права, защото левите политики нямат нищо общо с десните, което означава да чуем куп популистки послания и обещания.

Според Гълъбов проектът на Петков и Василев е сглобка на президентът. "Следващата лоша новина е, че очаквам още по-ниска избирателна активност. 46-тото Събрание успя да направи следваща стъпка към това да откаже българите да гласуват. Ще имаме и по-сложен технологичен избор", каза той. 

По думите му това ще влоши още повече нещата.

Кирил Петков спести истината за целите на политическия си проект

Новините от днес и със задна дата