четвъртък, 16 септември 2021 г.

Кирил Петков спести истината за целите на политическия си проект

  

Кирил Петков ще участва на следващите парламентарни избори заедно с Асен Василев. Това потвърди самият Петков на церемонията по предаване на поста на новия служебен министър на икономиката Даниела Везиева. 

"С Асен Василев мислихме какъв ще е най-ефективният начин да продължим промяната дългосрочно", отбеляза Петков и обясни, че краткото време до изборите не им позволява да регистрират чисто нова партия. С коя партия обаче ще работят той не упомена - искат мандатоносителят да се съгласи с техните условия и няма да приемат някой друг да им нарежда. За каква промяна става въпрос, не стана ясно, но ако е тази като да убиват целенасочено българския бизнес с тройно по - високи цени за електроенергия, което от своя страна доведе до фалити и хиляди съкратени работници и служители, а оцелелите са принудени да повишават цените на произведените от тях стоки и услуги, мерси за тази "промяна"! Или може би има предвид променените и галопиращи с бясна скорост цени нагоре, благодарение на него и Василев за благоприятна промяна за българите. Целенасоченото унищожение на българския бизнес няма нищо общо с десни политики, това ултра лява политика обвързана с олигархична конструкция,

"Казвам ясно, че влизаме в политиката и ще бъдем участници в следващите избори. Времето, което остава, не ни позволява да регистрираме партия и в момента обмисляме всички варианти, но не сме решили крайния", заяви Петков.

По думите на бившия служебен министър засега проф. Николай Денков избрал да се върне в ролята си на служебен министър на образованието, макар с него да е говорено по темата. Отказът му да се включи в друг проект Василев и Петков определят като отговорност да довърши това, което е започнал в образованието. 

Бившият служебен министър каза, че президентът Румен Радев го е поканил да запази поста си, но той е отказал с мотива, че мандатът на служебния кабинет е прекалено кратък. И скри още веднаж истината, че точно с хора на президентството правят този политически проект, а целта им е президентска република и овладяване на всички властови ресурси в държавата. 

"Решението ни беше, че това би се случило не като част от втори служебен кабинет, а като следваща стъпка, бидейки участници в политическия живот на България за по-дълго време", обясни той, визирайки и Василев. 

Що се касае до хората, с които ще се заобиколят, те "ще са със същия профил - хора с високо ниво на почтеност, кариера и успешно битие, извън политиката". Част от досегашния му екип в министерството също ще е част от политическия проект. Тъкмо обратното! В този проект вече има сериозни заявки за участие на хора от забранените в България паравоенни организации образувани под руско влияние на територията на страната ни.

Той "няма да е на база политически линии ляво-дясно". Надеждата им е с "десни инструменти да постигат леви цели", тоест невдигане на данъци, инвестиции и липса на корупция. Петков уточни, и че партията няма да е президентска. Т.с. 100% популизъм! С десни инструменти няма как да се постигат леви цели!

Заключенията на много български анализатори са, че това ще бъде популистки проект, за прокарване на уродливи руски. олигархични цели, зад който стои и руското посолство в България и зад който стои руско финансиране. Вчера председателят на "Екогласност" обяви публично, че Василев и Петков и хора от президентството са направили опит да ги купят срещу огромна финансова сума, като мандатоносители, но са получили категоричен отказ. Към настоящия момент и президента и неговата администрация мълчат гузно по въпроса. Явно, не са очаквали, че този факт облечен в задкулисие ще стане публично известен.

Политолог разкри пъклен план на Радев, в сглобката са Петков и Василев

Новините от днес и със задна дата