сряда, 29 септември 2021 г.

Започна разследване за смъртта на певеца Ангел

 

Софийската градска прокуратура се самосезира във връзка с публикации в медиите и започна разследване за смъртта на 36-годишния поп фолк изпълнител Ангел Иванов, съобщиха от държавното обвинение.

Младият мъж е починал на 26 септември, като 12 дни по-рано е бил приет с двустранна тежка бронхопневмония в COVID отделение на лечебно заведение - столичната Пета градска болница. 

Състоянието му обаче се е влошило и дни по-късно е бил транспортиран в друга болница - "Царица Йоанна"-ИСУЛ, където е починал.

В хода на разследването Софийската градска прокуратура е възложила на Главна дирекция "Национална полиция" - МВР да извърши проверка по случая. Тя включва снемане и обяснения от лица, които имат отношение към случая, установяване здравословното състояние на младия мъж и т.н.

Вчера годеницата на изпълнителя Христина Пейкова разказа пред Bulgaria ON AIR, че след като се почувствал зле, той е потърсил лекарска помощ, но няколко здравни заведения са му отказали такава, понеже не си е направил тест за Covid-19 и тъй като нямал нужните резултати, по думите им те не можели да го приемат.

Христина уточни, че след като годеникът ѝ, който е и баща на 6-месечния ѝ син, бил приет в болница, не са спирали да поддържат контакт по телефона. Последният път, когато се чули, Ангел ѝ споделил, че докторите са започнали да му вливат успокоителни.

"Вечерта в 21:30 ч. му писах, за да проверя как е, а той ми отговори, че е добре. Тогава се усъмних, че нещо не е наред, но не посмях да се обадя. До 8 часа сутринта не получих никаква вест от него, затова се обадих в болница, откъдето най-спокойно ми заявиха, че той е починал,

Към 23 часа през нощта е започнал да се задушава, затова са го интубирали, но не са могли да направят абсолютно нищо. Той беше напълно здрав и нямаше никакви други придружаващи заболявание, напълно здрав, а когато попитах защо не са ме потърсили, отговориха, че нямали телефон", разказа младата жена.

Новините от днес и със задна дата